Re: Výpověď pro nadbytečnost +nemoc
Zda se pracovní poměr prodlouží, bude záležet na tom, kdy bude pracovní neschopnost ukončena - pokud bude trvat ještě 30.6., výpovědní doba se prodlouží o tolik kal. dnů, kolik se jich krylo s PN, ledaže zaměstnanec prohlásí, že na prodloužení pracovního poměru netrvá. Skončí-li PP přece jenom 30.6., bude použit průměr za 1. Q, skončí-li v průběhu 3. Q a zaměstnanec v dubnu odpracoval alespoň 21 dnů, použije se průměrný výdělek z 2. Q. Při skončení PP později, tj. ve 4. Q, by se použil výdělek pravděpodobný.
Ježíši, tak tomu moc nerozumím. Co znamená, kolik se jich krylo s PN ? To znamená, že když marodí od 11.5. třeba do toho 30.06., tak se prodlouží PP o zhruba měsíc a půl? To snad ne ? Anebo jen o to, co promarodí po tom 30.06. ,tzn . , že pracovní poměr skončí ukončením neschopnosti po 30.06. ? Jsem z toho trochu na vážkách!!
Tak si prostudujte § 53, odst. 2 zákoníku práce
Děkuji, mám prostudováno. A ještě prosím Vás do té ochranné doby se započítává i ta dočasná pracovní neschopnost, když jí má vlastně od zaměstnavatele zaplacenou? A ten skutečný konec PP mám dát zaměstnankyni také nějak vědět, nebo už jí jenom rovnou odhlásím ?
Ještě jednou pro kontrolu Prosím !!!
Jestli to tedy chápu dobře, když ten zaměstnanec bude hodně "prudit" a nemocný zůstane třeba až do konce roku, já budu neustále čekat, až tu nemoc (ochrannou dobu) ukončí, aby jí od následujícího dne běželo pokračování výpovědní doby (v mém případu tedy 52 dnů) a když náhodou se rozhodne i v této době si začít marodit, tak je to jako pořád dokola, dokud nevyčerpá tu ¨maximální roční neschopnost???? To je trochu na hlavu, ne?? V našem případě je to totiž dost problémová zaměstnankyně a v tomto směru se má i s kým poradit !! Děkuji
Re: Ještě jednou pro kontrolu Prosím !!!
Nic se neděje, já už taky melu z posledního. Jen jsem chtěla vědět, zda je možné, aby si potom s námi třeba takhle zahrávala, že když jí to o těch 52 dnů prodloužíme a ona v té době opět omarodí, tak je to opravdu může zase prodlužovat? Je to až neuvěřitelné. Pořád se mluví všude o diskriminaci zaměstnanců , ale tohle je dle mého zase diskriminace zaměstnavatelů. Problémový zaměstnanec, neschopenku si vezme kdy uzná za vhodné a my jen tupě přihlížíme. Děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2009 8:43
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zkušenějších. Ještě jsme tenhle případ neměli, tak se chci poradit.
Šéf dal zaměstnanci výpověď pro nadbytečnost 30.4.2009. Výpovědní doba končí 30.06.2009,dále dostane odstupné 3platy. Zaměstnanec si přinesl 11.5.2009 neschopenku a počítáme, že už asi vůbec do práce nepřijde. Jak je to s koncem PP. Končí normálně toho 30.6.2009 ikdyž bude nemoc pokračovat? Nějak si nejsem jistá. A dále z jakého Q průměru budu vypočítávat odstupné? Asi je toho dost, ale opravdu jsem tohle ještě nedělala, tak bych nerada něco zvorala. Děkuji mockrát za rady