Re: Podnikání na "povolení národního výb
Já sama jsem oficielně podnikala na povolení NV od roku 1983 a ž do doby než se přešlo na ŽL. Jaký paragraf a zákon tehdy upravoval to, aby mi tato doba byla započítána do odpracovaných let na důchod již nevím, ale vím, že jsem si to tenkrát musela sama vyběhat a zařídit, ale šlo to. Dnes již vím, že mi tato doba byla započítána jako odpracovaná léta - výpis z evidence důchod.zab.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 5. 2009 14:18
Můžete mi, prosím, sdělit, zda a jak se do výpočtu výše starobního důchodu započítává příjem z podnikání na základě "povolení národního výbotu" (podle nařízení vlády ČSR č. 1/1988 Sb. o prodeji zboží a poskytování jiných služeb občany na základě povolení národního výboru a posléze podle zákona č. 105 ze dne 18. dubna 1990 o soukromém podnikání občanů)z let 1989-1991, jestliže tento příjem byl řádně zdaněn podle tehdy platných předpisů.