Nárok na §

• (neregistrovaný)

14. 5. 2009 8:06

Prosím Vás, moje žena je na mateřské pobírá rodičovský příspěvek a onemocněla mám nárok na §?? jestli ano dle jakého zákona prosím nevyznám se v tom moc a na mzdovce mne s lístkem od lékaře vyhodili že když manželka podírá rodičák tak si mám vybrat dovolenou. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2009 8:10

xy5

Re: Nárok na §
      ošetřovné nevyplácí zam-tel, ale OSSZ, takže pokud Vaše manželka onemocněla tak, že lékař uzná, že se musíte o ni starat, tak vystaví Ošetřovné, zadní stranu vyplníte a předáte v zaměstnání
      tam budou vést vaši nepřítomnost jako ošetřování a předají vše potřebné na OSSZ a tam vyplácí (nevidím důvod, proč by neměli platit)

• 14. 5. 2009 10:39

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Nárok na §
      Pokud jste měl ošetřovačku vystavenou na dítě a nebylo z ní zřejmé, že osoba, která se o dítě stará (tedy manželka) onemocněla, pak Vás mzdová odmítla oprávněně, protože nemůžete mít ošetřování na dítě, na které jiná osoba pobírá rodičovský příspěvek. Jestliže ale z ošetřovačky je zřjemé, že manželka je nemocná a tudíž neschopná se starat o dítě a Vy tedy máte ošetřovačku na to dítě, pak je vše v pořádku. Nebo potřebuje ošetřování ta manželka a pak by byla ošetřovačka vystavena na ošetřování manželky a pak je také vše v pořádku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).