Pomozte prosím :o)
>Prosím o radu, mám zam-ce, tento týden donesl
>rozhodnutí že je mu od 1. 12. 2008 přiznán plný invalidní
>důchod.
>Musím ho poslat k podnikovému lékaři, teď zjišťuji co
>má donést, on mi nabízí novou zprávu od svého ošetř.
>lékaře, ale já si myslím, že by měl donést něco
>staršího - tu zprávu na základě které mu přiznaly PID.
>OSSZ prý při PID nevydává rekomandaci (pouze při
>částečném ID).
>
>Mám si vyžádat záznam z jednání mezi OSSZ a jeho
>ošetř. lékařem? A prý se na OSSZ nic nehlásí, je to pravda?
>Pouze na ZP pošlu hrom. ozn. zam-ele s kódem D?
>
>Prosím poraďte už nevím kudy kam...
Re: Plný invalidní důchod - zdr. posudek
Tohle vy vůbec neřešte, prostě ho s rozhodnutím pošlete k vašemu lékaři - ten musí stanovit sc čím vším musí zaměstnanec přijít a rozhodnout, zda práci může dál vykonávat. Ovšem nechala bych si potvrdit, že toto rozhodnutí přinesl až teď a pokud pracoval a třeba by tu práci nemohl konat zaměstnavatel nebyl informován.
Vy si nikde nic nevyžadujte, stejně vám nikdo nic nedá. Co nejdříve ho odešlete ke smluvnímu lékaři.
Re: Plný invalidní důchod - zdr. posudek
Já ho tam právě posílám a chtěla jsem mu říct co si má vzít sebou... Tak ať se domluví s lékařem, máte pravdu... Taky mají ústa a mohou si občas zařídit něco sami...
Jinak s tím hlášením na OSSZ a ZP je to jak výše píšu?
Děkuji Vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2009 10:16
Prosím o radu, mám zam-ce, tento týden donesl rozhodnutí že je mu od 1. 12. 2008 přiznán plný invalidní důchod.
Musím ho poslat k podnikovému lékaři, teď zjišťuji co má donést, on mi nabízí novou zprávu od svého ošetř. lékaře, ale já si myslím, že by měl donést něco staršího - tu zprávu na základě které mu přiznaly PID.
OSSZ prý při PID nevydává rekomandaci (pouze při částečném ID).
Mám si vyžádat záznam z jednání mezi OSSZ a jeho ošetř. lékařem? A prý se na OSSZ nic nehlásí, je to pravda? Pouze na ZP pošlu hrom. ozn. zam-ele s kódem D?
Prosím poraďte už nevím kudy kam...