Re: Dodanění pohledávky spolupracujích o
Děkuji za odpovědi a chci se jen ještě zeptat píšete, že nemusí,ale může? Já to udělala tak, že jsem zvýšila prostřednictvím §23 v tab. E ř. 105 u obouch stejným % jako spolupráci v ŘDP a paní na FÚ se to nelíbí.Tak si různě ověřuji fakta.
Vedla se 1 DE a pak pán rozdělil příjmy a výdaje na spolupracující manželku.Původně. No a pak jsem tedy zřejmě bohužel dodanila v dodatečném DP pohledávku u oboch jednotlivými % spolupráce.Nevíte, kde bych k tomu našla nějaké informace?
Zrovna jsem řešila úplně stejný problém. Na místním FÚ mi řekli, že musím podat 2 dodat. DP na podnikatele i na jeho spolupracující osobu. Mně se to nějak nezdálo, tak jsem podala dotaz na finanční ředitelství v Ostravě a tam mi odpověděli, že "spolupracující osoba nemá povinnost podávat dodatečné DP z důvodu toho, že osoba hlavní přešla na výdajový paušál". Ukázala jsem toto vyjádření na našem FÚ a hned obrátili a žádné dvě daň. přiznání jsem podávat nemusela. Částku pohledávek napíšete do řádku 105 u té hlavní osoby. Spolupracující osobu to nijak neovlivní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 5. 2009 12:32
Dobrý den, manželé vedli v roce 2007 DE a v roce 2008 jsem zjistila, že pro ně bude lepší dělat výdaje % z příjmu.Mám však v evidenci pohledávku na kterou musím udělat dodatené DP.Budu tuto pohledávku dělit stejným % spolupráce manželů tzn. 2 dodatečné DP nebo u jednoho z ních nebo obojí je správně? Nemůžu tyto informace nikde vyčíst.