Re: Rodičovská dovolená 3roky, příspěvek
1. příspěvek = automaticky ne, leda byste splňovala podmínky sociální potřebnosti (posuzuje se příjem všech členů domácnosti), tak pak si požádat o sociální příplatek, příspěvek na bydlení
2. nemocenská = ne, v době čerpání rodičovské dovolené není nárok na nemocenské dávky
3. dřívější návrat do práce = ne, zaměstnavatel není povinen umožnit návrat dřív, než uplyne doba, o kterou jste požádala
děkuji a kdybych zaměstnavatele požádala o 2 roky, mohu to před skončením těchto 2 roků prodloužit na 3 roky??
a když nastoupím k jinému zaměstnavateli , musím to tomu původními oznámit? a dítě dávat do jeslí na delší dobu než je 5 dní v měsíci. Opětděkuji
Ano zaměstnavatel Vám musí vyhovět a prodloužit rodičovskou do 3 let věku dítěte. Na to máte nárok.
Pokud jste na rodičovské dovolené u jednoho zaměstnavatele tak můžete klidně soucasně pracovat u jiného zaměstnavatele. Oznamovat to puvodnímu zaměstnavateli nemusíte. Jen pozor napr. podepsat danove prohlaseni muzete jen u jednoho z nich.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 5. 2009 18:12
chci se zeptat, zaměstnavateli jsem oznámila Rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte, ale o Rodičovský příspěvek jsem zažádala na 2 roky, kvůli financím i kvůli tomu , že plánujeme další dítě. Co když ale neotěhotním ... mohu ten 3rok dostat nějaký příspěvek nebo co když onemocním? bude mi proplacena alespon nemocenská??
co zaměstnavatel musí mi umožnit jít do práce dříve??? díky