Re: Přiznání k dani z převodu nemovitost
Jedná se o daň z převodu nemovitostí, zákon č. 357/1992. § 8 a další a § 15.
No já jsem hlavně ten pozemek neprodal. My jsme ho s tátovou druhou ženou chtěli prodat za to, co jsme zaplatili za to dědické řízení u notáře a za odhad, takže asi za 2000 Kč celkem, ale jemu to přišlo drahé, takže zatím se žádný prodej neuskutečnil. A finančák chce za něco peníze a já ani nevím, za co.
Fú viděl převod na katastru, neboť dle daně dědické nejste povinen podávat přiznání, tak Fú si myslí, že k převodu došlo kupní smlouvou, takže chce po Vás přiznání k převodu. Zavolejte na Fú a sdělte jim, že jste nic neprodal, že nabytí vlastnictví je z dodatečného dědického řízení a doložte jim rozhodnutí o dědictví. Myslím, že by to mělo stačit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2009 23:50
Moji rodiče asi před 30 lety prodali garáž, ale jak jsem zjistil, pozemek pod ní ne. Když nedávno majitel garáže chtěl garáž přestavovat, zjistili jsme to. Protože však moji rodiče před pár lety zemřeli, muselo dojít k dědickému řízení a já zdědil polovinu pozemku pod garáží v hodnotě asi 300 Kč. Nyní mi od finančáku přišel dopis, že musím podat přiznání k dani z převodu. Prosím vás,
nevíte někdo z jakého převodu? A to z těch 300,- Kč mám platit daň?