Snížení náhrady za svátek/dovolenou ?!

• (neregistrovaný)

17. 5. 2009 19:32

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jakým způsobem se vypočítává průměr náhrady za svátek/dovolenou? Konkrétně jde o to, že po celou dobu co pracuji se mi průměr každé 3 měsíce o něco zvedal a teď z ničeho nic mi spadl na úplný základ jako mám na hodinu. Pracuji u soukromého podnikatele v malé firmě a zajímá mě, jak nebo spíše dle čeho se to vypočítává, když cca 1,5 roku mi průměr jde nahoru a najednou z ničeho nic spadne opět na začátek? Jsem placený od hodiny a nedělám na žádná procenta nebo nějaká plnění.
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2009 20:10

xy5

Re: Snížení náhrady za svátek/dovolenou
      nenapsal jste nic konkrétnějšího, jestli se nesnížily přesčas. hodiny, nepracujete v ZPP, nechodíte pracovat o so, ne (tyto příplatky , resp. příplatky dané zák. práce, se do průměru započítávají)
      pokud jste třeba byli doma nějaký čas na 60% (nedostatek práce - souhlas ÚP), tak to se do průměru nepočítá, jako se nepočítá dovolená, náhrada za svátek, náhrada za nemoc
      třeba jste měli dříve prémie, odměny, které nyní nejsou

• 17. 5. 2009 22:13

Jiřka1 (neregistrovaný)

Jen dodám, že průměr se vždy počítá z výdělků předešlého kal. čtvrtletí.

• 18. 5. 2009 12:28

Jirka Bílý (neregistrovaný)

přesčasy se nedělají vůbec,pracuji na HPP,so a ne se také nepracuje a nikdy jsme nebyli doma.

• 18. 5. 2009 12:40

Jiřka1 (neregistrovaný)

Průměr pro 2. čtvrtletí vychází z výdělků a odpracovaných hodin v 1. čtvrtletí. Sečtete v 1. čtvrtletí hrubé mzdy, od nich odečtete hrubé částky za náhrady (tj. za dovolenou, svátky, lékaře apod.) a podělte skutečně odpracovanými hodinami v prvním čtvrtletí. Dostanete Kč za odpracovanou hodinu. A tento průměr se používá ve 2. čtvrtletí, pokud jste v tom 1. čtvrtletí odpracoval aspoň 21 směn. Pokud jste bral v 1. čtvrtletí na hodinu práce jen ten základ, tak Vám zase průměrně vyjde jen ten základ. Předpokládám, že jste zaměstnancem stále nepřetržitě. Pokud by Váš prac. poměr skončil a uzavřel jste u téhož zaměstnavatele nový, tak by se tento průměr nebral a určil by se pravděpodobný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).