Re: Nemocenská-co posílat na sociálku?
abyste mohla tu náhradu za 1. 14KD proplatit, tak Vám musel dodat potvrzení o trvání PN k tomu datumu, tu společně s III. dílem neschopenky založíte ve firmě
poté Vám donesl IV. díl PN, kterou musel na 2. str. vyplnit (určit, jak chce zaslat peníze, pokud chce na složenku, srazí mu poštovné), pokud byl do konce měsíce nemocný, tak musíte předat na OSSZ i potvrz. o trvání pr. neschopenky (tedy musí přinést 2 - jedno máte u sebe založený u náhrady a toto 2. potvrz. předáte na OSSZ), vyplníte tiskopis příloha k žádosti o... /je ke stažení na stránkách ČSSZ a je tam i návod k vyplnění na jednoduché příklady - složité tam řešené nemají/
to, co předáte na OSSZ, se doporučuje ofotit
až ukončí neschopenku, tak V. díl musíte na 1. str. vyplnit za firmu a zaměstnanec 2. str.
potvrz. o trvání PN musí také zam-ec na 2. str. vyplnit
pozor na vyloučené doby - je tam změna v zákoně a také ne vždy je RO od zač. prac. poměru (např. když je přiznán ČID, PID, tak tam nastává problém atd.)
bez školení bych nechtěla toto zpracovávat (není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát)
Re: Nemocenská-co posílat na sociálku?
jen doplním, že Příloha k žádosti o.. vám možná jde vytisknout přímo z programu na mzdy, nevím jaký máte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2009 9:49
Dobrý den. Mám poprve nemoc, muze mi nekdo poradit? Zamestananec nemocny cely duben, program vypocital nahradu za prvnich 14 dni. Co mám poslat na socialku za papiry?Mam rozhodnuti o docasne pracovni neschopnosti a potvrzeni o trvani docasne pracovni neschopnosti. Posila se original nebo kopie a musim vyplnit i nejaky formular od socialky? Jsem z toho celkem zmatena. Dekuji predem za radu!!