Re: přefakturace a DPH
Pro Vás je DUZP den převzetí faktury. Takže pokud například obdržíte fakturu za telekomunikační služby dne 18.1.2009 a na faktuře je DUZP 31.12.2008, tak nesmíte vystavit fakturu s DUZP 31.12.2008, ale až s DUZP 18.1.2009 i když v textu bude , že se jedná o služby za 12/2008. Mám to ze školení.
To snad nemyslíte vážně?! Co to bylo za školení? Ve stejném období by měl být vstup i výstup. Pokud vstup uplatníte v 04/09, tak i přefakturace by měla být v 04/09.
Ne, takto jsem to rozhodně nemyslela... Jednalo by se o případ kdy na mě dojde fa s DUZP 03/09, ale ke mně se dostane až po podání přiznání k DPH za 03/09. Tudíž já si DHP na vstupu uplatním až 04/09 a přefakturaci provedu s DUZP na výstupu také 04/09. Možná je to banalita, ale já byla naučena dodržovat DUPZ podle došlé faktury a nyní mám nového šéfa, který mi předává schválené faktury se značným zpožděním...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 5. 2009 14:04
Dobrý den,
řeším situaci, jak vystavit fakturu. Na mě přišla s DUZP 03/09. Zapsána až nyní, DPH nárokuji v dubnu. Musím přefakturovat dále, účtuji přes 395, bez jakékoli marže. Mohu dát jako DUZP 04/09, když si toto DPH nárokuji až teď? Faktura se toulala po firmě, proto to zpoždění... Kvůli cca 400,- Kč nechci podávat opravné přiznání k DPH za 03/09. Jaký postup je v tomto případě správný? Já nemohu ovlivnit, kdy mi dodavatel pošle fakturu a to že vedení je v těchto situacích dosti laxní :o)