Re: Nákup zboží z EU prosím poraďte
Dobrý den,
slovenskému dodavateli dáte své DIČ a on vám vystaví fa bez DPH. Tedy fa na 10Eur. Vy dodaníte, pokud máte nárok na odpočet uplatníte i odpočet. Pokud Vám fa vystavil s DPH, vrátila bych ji. Pokud nevrátíte, tak dodaníte jako by na fa DPH nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2009 14:32
Prosím o radu, není mě jasné jak to je s DPH u nákupu zboží z EU. Vím, že když dostanu fakturu tak to zdaním plusem a mínusem na přiznání. To mě jasné je ale dle FU mě ta firma z EU má dát fakturu už bez DPH když jsme obě strany plátci daně. Chápu to správně, že když to zboží u nich stojí třeba 10EUR bez daně a s daní 11,90EUR tak já budu mít na faktuře cenu zoží pouze 10 EUR? Mám fakturu ze slovenska na zboží a je tam vyčíslené s 19% DPH. Že jsem plátce jsem hlásila. Nějak mi to není jasné v praxi ne z hlediska vyplnění na přiznání s tím problém nemám. Děkuji