Re: Kolik zaplatí zam-nec za stravenky?
Já dávám do nákladů 16 kousků, 5 převádím do dalšího měsíce (o to dostane méně), ale zaměstnanec zaplatí všechny (tuším 21), které dostal, po 32 Kč (45 % ceny stravenky). Jen při ukončení pracovního poměru se mu
musí srazit ještě zbytek ceny stravenek, na které mu vzhledem k odpracované době nevznikl nárok.
Používám účty 213 (stravenky ceniny), 335 xxx pohledávky za zaměstnancem z titulu vydaných stravenek, 527 xxx náklady na stravenky v souvislosti s odpracovanou dobou. (Samozřejmě
331 xxx při srážce).
Ještě je velmi vhodné vydat ke stravenkám směrnici.
Srážíme je ze mzdy, je to nejpohodlnější.
Re: Prosím ještě p. m.
Děkuji všem za rady, ještě prosím paní m.., účtuje se takto?:
Výdej 21 ks * 80Kč 335/213
Po skončení měsíce dle nároku
16 ks *36Kč neúčtuji - je na pohl. 335 (nebo se rozliší analyticky-přeúčtuji analytiky)?
16ks * 44 Kč 527/335
ve výplatě se zúčtuje zam.-ci 21ks * 36Kč 331/335
a to znamená, že na účtu 335 je zústatek 5ks * 44Kč?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 5. 2009 20:26
Dobrý den, začali jsme ve firmě dávat zaměstnancům stravenky. A teď si nejsem vůbec jistá, kolik mám zaměstnancům zúčtovat Kč ve mzdách, pokud neměli nárok na všechny stravenky.
Př. zam-nec obdržel na duben 21 kusů, byl nemocen 5 prac.dní, tj nárok má a 16 kusů (a 5 kusů se převádí na další měsíc). Na 1 kus si zam-nec platí Kč 36,-- (45%)
Mám mu ve mzdě srazit 21 kusů x 36,-- Kč nebo
16 kusů x 36,-- Kč?
Děkuji všem za radu
Pěkný den