Kolik zaplatí zam-nec za stravenky?

• (neregistrovaný)

18. 5. 2009 20:26

Dobrý den, začali jsme ve firmě dávat zaměstnancům stravenky. A teď si nejsem vůbec jistá, kolik mám zaměstnancům zúčtovat Kč ve mzdách, pokud neměli nárok na všechny stravenky.
    Př. zam-nec obdržel na duben 21 kusů, byl nemocen 5 prac.dní, tj nárok má a 16 kusů (a 5 kusů se převádí na další měsíc). Na 1 kus si zam-nec platí Kč 36,-- (45%)
    Mám mu ve mzdě srazit 21 kusů x 36,-- Kč nebo
    16 kusů x 36,-- Kč?
    Děkuji všem za radu
    Pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 5. 2009 22:12

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Kolik zaplatí zam-nec za stravenky?
      My jsme stravenky prodávali za hotové v pokladně a tam mě nenapadlo chtít zaplatit 16 ks, když jsem prodala 21. Prostě nakoupil, máte evidenci nároku a na konci roku mu nesmí žádná zbýt, protože pozor na časové rozlišení nákladů

• 18. 5. 2009 22:17

Janap (neregistrovaný)

U nás se v tom daném období do nákladů i po zaměstnanci chce jen to co opravdu odpracoval(tedy ve vašem případě 16 dní) a o 5 dní které neodpracoval dostane méně stravenek na další měsíc.Je to ale také honička s časovým rozlišením.

Jana

• 19. 5. 2009 7:31

m. (neregistrovaný)

Já dávám do nákladů 16 kousků, 5 převádím do dalšího měsíce (o to dostane méně), ale zaměstnanec zaplatí všechny (tuším 21), které dostal, po 32 Kč (45 % ceny stravenky). Jen při ukončení pracovního poměru se mu
      musí srazit ještě zbytek ceny stravenek, na které mu vzhledem k odpracované době nevznikl nárok.

Používám účty 213 (stravenky ceniny), 335 xxx pohledávky za zaměstnancem z titulu vydaných stravenek, 527 xxx náklady na stravenky v souvislosti s odpracovanou dobou. (Samozřejmě
      331 xxx při srážce).

Ještě je velmi vhodné vydat ke stravenkám směrnici.

Srážíme je ze mzdy, je to nejpohodlnější.

• 19. 5. 2009 15:50

edita (neregistrovaný)

Re: Prosím ještě p. m.
      Děkuji všem za rady, ještě prosím paní m.., účtuje se takto?:
      Výdej 21 ks * 80Kč 335/213
      Po skončení měsíce dle nároku
      16 ks *36Kč neúčtuji - je na pohl. 335 (nebo se rozliší analyticky-přeúčtuji analytiky)?
      16ks * 44 Kč 527/335
      ve výplatě se zúčtuje zam.-ci 21ks * 36Kč 331/335
      a to znamená, že na účtu 335 je zústatek 5ks * 44Kč?
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).