Re: Mateřská a OSVČ vedlejší
Musíte rozlišit mezi mateřskou a rodičovskou dovolenou.
Mateřská je ta kterou budete pobírat podle vašeho výdělku z HPP (cca 1/2 roku) Rodičovská je ta ve výši 7 500 nebo 11 500 (přesná čísla neznám to je nějak podle toho jak se domluvíte na výpaltách o době dávek) a u těch už vydělávat jako OSVČ můžete.
Re: Mateřská a OSVČ vedlejší
Děkuji moc za zmíněné stránkyjsou zajímavé,pěkně jsem si početla a dozvěděla jsem se potřebné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2009 8:36
Jsem zaměstnána na HPP,za 2 měsíce nastupuji na MD,kterou budu pobírat jen z HPP.Dále podnikám jako OSVČ-vedlejší a na OSSZ mi bylo sděleno,že při MD nemohu podnikat a musím pozastavit ŽL.Při přečtení dotazů z historie jsem to ale pochopila,že na vedlejšku mohu podnikat.Upřesní mi to někdo?
Pokud bych nemohla,můžu na svou práci zaměstnat jinou zaměstnankyni?Faktury od klientů by byly stále na mne,ale já bych ji tuto mzdu vyplácela celou,takže bych byla i nadále bez příjmů.
Pokud bych zaměstnala ČID a vytvořila bych tzv.chráněné prac.místo,mohla bych dostávat na tohoto zaměstnance i případné dotace od státu i přes to,že jsem na MD?
Mockrát děkuji za rady.