Re: Chybí mi doklad z roku 2006
Jak jste dělali dokladové inventury v letech 2006 - 2008?
Určitě máte chybně inventury - vykázané závazky za rok 2006-2008 + pokladna pokud jste hradili v hotovosti.Na daňové přiznání nemá nezaevidování úhrady vliv,ale zkresluje Vám rozvahu - závazky + finanční majetek. Těžko radit, správné by bylo vrátit se zpět do roku 2006 a vše uvést na pravou míru - proúčtovat úhradu a zpracovat novou rozvahu.
My jsme taky opravovali v roce 2008 chybu z roku 2006 v PÚ a to tak, že jsme opravili - zaúčtovali v roce 2008 abychom neovlivnili nákladové ani výnosové účty jen rozvahové a za rok 2006 jsme dávali dodatečné DP. D Rok 2006 jsme jako takový ve výkazech nepředělávali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2009 13:16
Dodavatel prací nám vystavil fakturu v roce 2006 a stejný rok jsme mu uhradili 200.000 Kč. On to má zaúčtované jako příjem - úhradu, ale já ten doklad nemám, asi jsem ho ztratila, a teď mi v roce 2006 těch 200tis. pořád chybí doplatit. Vedeme podvojné úče. Prosím poraďte, co s tím.
Díky.