Hlavní navigace

Evidence docházky - OSSZ

  • (neregistrovaný)

    19. 5. 2009 13:57

    Prosím, jdeme na kontrolu se mzdami na OSSZ a mimo jiné chtějí evidenci pracovní doby vč. doby pracovního volna bez náhrady příjmu. Docházku si dodělám, to není problém. Spíše se mi jedná, jak. V prac. smlouvě nemám pracovní dobu, pracuji od 8 do 16 hod a to mám proplacené. Znamená to, že bych tedy měla psát docházku celkově do 16.30 hod vč. pauzy 0,5 hod? Ale prac. dobu na cedulce máme 8 - 16 hod. Moc děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 5. 2009 14:13

      mzdová (neregistrovaný)

      Re: Evidence docházky - OSSZ
      Mám již letos za sebou pár kontrol OSSZ, letošní rok nám zatím nekontrolují, jelikož nemají program (upravený zřejmě na letošní změny). Docházku po mě nikdy nechtěli, ale na dotaz sdělili, že docházku budou chtít vidět vždy jen u zaměstnance kde je náhrada mzdy a to ten měsíc ve kterém vznikla nemoc. Docházku si tedy tisknu jen k těmto zaměstnancům a to jednoduchou tabulku, jen datum a počet hodin odpracovaných denně. Uvidím, jestli jim to poté při kontrole bude stačit.

    • 19. 5. 2009 15:28

      E (neregistrovaný)

      Re: Evidence docházky - OSSZ
      řekla bych, že docházka je prvnotní doklad pro výpočet mzdy

    • 19. 5. 2009 22:22

      v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

      Re: Evidence docházky - OSSZ
      Dodávám,že nejen pro výpočet mzdy - zažila jsem kontrolu z úřadu práce, kde chtěli evidenci docházky velice podrobně a dokonce i vykázané přestávky na oddych. Jste povinni vést docházku svých zaměstnanců podle Zákoníku práce, §96 a hrozí vám postihy. A pokud pracujete od 8 - do 16 h, pak máte každý den odpracováno jen 7,5 hodiny, protože půlhodinová přestávka je povinná a nesmí se přesouvat na konec pracovní směny (jak jste psala do 16:30.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).