Re: Smlouva na dobu určitou - mateřská
Souhlasím, že prac. poměr skončil 31.12.08. Nárok na rodičovskou dovolenou nemáte, protože rodič. dovolená je název volna u zaměstnavatele a Vy už nejste zaměstnancem. Rodičovský příspěvek je něco jiného - to je státní dávka, která s rodičovskou dovolenou nesouvisí, na tu nárok máte a protože jste měla nárok na mateřské dávky, tak si podle mého názoru můžete vybrat variantu délky jeho pobírání (ale jestli dosáhnete na tu dvouletou variantu, to nevím).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2009 14:55
Dobrý den!
Prosím o radu, zkoušela jsem hledat v historii diskuze, ale nalezla jsem témata před novým rokem. A k 1.1.09 určitě nastala spousta změn.
Měla jsem pracovní smlouvu na dobu určitou - do 31.12.2008 - k tomuto datu jsem ale již byla na nemocenské při těhotenství. Miminko se narodilo dřív, takže dnem porodu 10.1.09 jsem nasoupila na mateřskou dovolenou.
Kdy skutenčně bude ukončená pracovní smlouva? Mám nárok po mateřské dovolené na rodičovskou dovolenou a s tím související volbu délky = výše pobírání rodičovského příspěvku?
Děkuji za radu - Lucie