Re: Prohlášení - do 31.3. neev. na ÚP
--- to bych volila raději i já, ale přece mu nemůžu odmítnout bezdůvodně provést RZD, když si o něj požádá? Otázka je, jestli by mě to čestné prohlášení zakrylo a já byla z obliga tj. pokud by zaměstnanec prohlásil, že za ty měsíce nikde nepracoval ani nebyl v evidenci UP ...
>>>Dobrý den,
>>>
>>>1.4. nám nastoupil zaměstnanec, který nebyl do 31.3.
>>>nikde zaměstnán ani nebyl v evidenci úřadu práce.
>>>
>>>Jak doložit z jeho strany 1.1. - 31.3., tak abych mu
>>>mohla v únoru příštího roku udělat RZD - stačí
>>>písemné
>>>prohlášení, že nikde nepracoval ani nebyl veden v
>>>evidenci ÚP?
>>>
>>>Jak řešíte tyto situace?
>>>
>>>Díky.
>>čestné prohlášení je sice fajn,ale raději bych
>>volila,aby si podal DP za rok 2009 sám.
>
>--- to bych volila raději i já, ale přece mu nemůžu
>odmítnout bezdůvodně provést RZD, když si o něj požádá?
>Otázka je, jestli by mě to čestné prohlášení zakrylo a
>já byla z obliga tj. pokud by zaměstnanec prohlásil,
>že za ty měsíce nikde nepracoval ani nebyl v evidenci
>UP ...
>
>čestné prohlášení s případným dovětkem,že si je vědom že při uvedení nepravdivých informací ponese následky s tím spojené - to by snad pro Váš klid postačilo
Vůbec nemusí být blázen, naopak je to třeba čestný člověk, který
se stydí žádat o podporu nebo různé jiné švindle s nemocenskou.
Mám obdobný případ v okolí - platí si sama zdravotní pojištění a sama si hledá místo všude možně (bez úspěchu), protože na podzim nastupuje k dalšímu studiu. Bylo by nefér evidovat se na ÚP, když tam jinou práce než je na netu stejně nenabídnou. Ale to tady řada lidí nemůže pochopit.
--- v případě, že je to nastaveno tak, že když jste bez práce si musíte platit sama zdravotní pojištění, v tom případě, já bych se radši na ÚP zaregistrovala. Nešlo by mi o podporu, ale o princip ... když vidím, kolik z mé mzdy odchází na ZP, tak si myslím, že bych si tu přechodnou dobu na ÚP zasloužila. Chápu, že systém ZP je solidární, ale jsem-li bez práce a tuto si hledám, tak náplní ÚP je moje evidence ...
Toť můj názor -)
>>>
>>>--- >>
>>
ípadě, že je to nastaveno tak, že když jste
>bez práce si musíte platit sama zdravotní pojištění, v
>tom případě, já bych se radši na ÚP zaregistrovala.
>Nešlo by mi o podporu, ale o princip ... když vidím,
>kolik z mé mzdy odchází na ZP, tak si myslím, že bych si
>tu přechodnou dobu na ÚP zasloužila. Chápu, že systém
>ZP je solidární, ale jsem-li bez práce a tuto si
>hledám, tak náplní ÚP je moje evidence ...
>Toť můj názor -)
No víte, i já vím, jaké odvody státu platím, ale právě proto bych chtěla, aby byly použity na lidi, kteří jsou opravdu v nouzi nebo nemocní, ale ne na všechny ty vyčůránky, kteří jsou jen líní a hledají
si, na co všechno mají nárok a my to pak z našich daní platíme.
Nikdy za Vámi nepřišel někdo z ÚP, že chce jen razítko, ale o práci nemá zájem? Přestože by se pro něho našla? Dotyčná chce doopravdy pracovat a ne být jen v evidenci ÚP. Ale jinak se mějte fajn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 5. 2009 17:26
Dobrý den,
1.4. nám nastoupil zaměstnanec, který nebyl do 31.3. nikde zaměstnán ani nebyl v evidenci úřadu práce.
Jak doložit z jeho strany 1.1. - 31.3., tak abych mu mohla v únoru příštího roku udělat RZD - stačí písemné prohlášení, že nikde nepracoval ani nebyl veden v evidenci ÚP?
Jak řešíte tyto situace?
Díky.