Re: ještě jednou fa z EU :(
DPH uplatníte k datumu vystavení daňového dokladu dle §35/2d. tj. kdy doplníte na přijaté fa předepsané údaje. Kurz pro účely DPH bude ke stejnému dni.. Příjemku můžete přepočíst např. kurzem přijetí na sklad, nebo doručením fa. Měli byste to mít určeno ve vnitřní směrnici. My používáme v účetnictví stejný kurz jako pro DPH (máme ve směrnici)
Ne, datum pro přepočet DPH nebude k vystavení fa, ale k datu vystavení daňového dokladu. V předcházející odpovědi od VV to máte jasně napsaný (v tomto případě přepočítáte kurzem platným k datu kdy doplníte na přijaté fa předepsané údaje).
Fa, která vám přijde není daňový doklad, ten vystavíte v okamžiku až doplníte sazbu daně, výši daně atd. dle zákona. Takže datum přepočtu pro DPH bude vždy pozdější než datum vystavení u dodavatele, protože je málo pravděpodobné, že by jste měli fa na stole ten stejný den, kdy byla vystavena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2009 12:40
Dobré odpoledne
tak jsem se koukala do historie, ale pořád jsem nějak zabržděná :( Když mi fa z EU přišla i se szbožím 28.4.09, fak je vystavená 27.4.. tak jak jakým datumem budu uplatňovat DPH?? A musím stejným kurzem propočítat fa i příjemku na sklad? Co když použiji jiný kurz na příjemku a jiný na fakturu?
díky.