Re: Oprava dań. přiznání
Podáte dodatečné přiznání, ne opravné, vypíšete jen řádky, kde došlo ke změně, s rozvahou a výsl. si nejsem jistá, ale předpokládám spíš že ne... zkuste se když tak podívat do par.41 zákona o správě daní a poplatků - třeba zde:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/spravadani/cast3.aspx
Nemusí. Daňová povinnost se samozřejmě promítá do rozvahy i výsledovky, ale až za období kdy podáváte dodatečné přiznání.
Jestli jste měli jen ztrátu a nebyli příjemci investiční pobídky a neměli žádnou kontrolu, kterou by došlo k přetržení lhůty, mám pro Vás dobrou zprávu, už Vám nic doměřit za rok 2005 nemůžou.
Prodloužení lhůty podle §38r se nepoužije pro ztrátu dosaženou v období před 1.11.2008.
Jde o to jestli jste měli kontrolu na daň z příjmu, t.j. takovou která splňuje podmínku podle zák. 337/1992 §47 odst. 2
Bylli před uplynutím této lhůty učiněn úkon směřující k vyměření daně nebo jejímu dodatečnému stanovení, běží tříletá lhůta znovu od konce roku, v němž byl daňový subjekt o tomto úkonu zpraven.
Jestli se kontrolola týkala jen ověření, že splňujete podmínky pro zrušení registrace k DPH pak byste mohli být v klidu.
V roce 2009 můžou kontrolovat na DzP rok 2006,2007,2008 a nic víc (když se neprodloužila lhůta).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
21. 5. 2009 7:53
Prosím poradte mi .Zjistila jsem,že jsem v roce 2005 nevyjmula některé náklady firmy,které měli být nedaňově. Podám tedy opravné daň. přiznání a napíšu si do účetnictví přílohu - vyjmuty tyto položky ze základu daně třeba 2000,- účet 518 atd. Musím dát i rozvahu,výsledovku,když se v ní nic nezměnilo? díky za radu