Re: Přestavba automobilu N1 na M1
Nemůžete mřížku jen tak odmontovat, je třeba na to mít papír od prodejce nebo spíš distributora v ČR. Zeptejte se u prodejce, zda je přestavba možná. Pokud ano, vyřídí vám prodejce papíry, nebo vás odkáže přímo na dodavatele, který toto zařídí. Je to celkem drahá záležitost, po nás chtěli za Renaulta 4.500 jen za tento papír, tak jsme se na to vykašlali. S potvrzením, které by vám měli poslat tak do měsíce, už můžete provést přestavbu a také si na základě něho nechat udělat změnu v techničáku. Dopady na DPH by neměly být žádné.
Tak to je zajímavé, protože ted jsem zavolala na místní FU a bylo mi řečeno, že pokud se nezmění zápis ve VTP z N1 na M1, dopad na DPH to mít nebude .Z čehož mi nepřímo vyplývá, že při změně ve VTP PAK by to dopady mělo....Nejsem z toho moudrá, zda by se nedala mřížka demontovat bez změny v tech.průkazu
To asi těžko, protože pokud Vás pak např. zastaví policie a zjistí, že vozidlo není ve stavu odpovídající TP a budete z toho mít celkem slušný problém. K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2009 9:38
Automobil pořízený v r.2008 jako nový mající ve VTP specifikaci N a má mřížku. Firma by ted chtěla mřížku odmontovat a tím by došlo ke změně na M1-osobní.Lze toto ? jaké jsou dopady na odpočtenou DPH zpětně .Moc děkuji za radu