Přeprava na slovensku-DPH? nutné!!!!!

• (neregistrovaný)

21. 5. 2009 11:30

Dobrý den, můžete mi někdo poradit, když jedeme přepravu pro našeho českého klienta, ale vykládka i nakládka je na slovensku jak je to s dph? a kdyby ten klient byl slovák? DĚKUJI MOC PŘEDEM

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2009 14:58

ucetni007

Re: Přeprava na slovensku-DPH? nutné!!!!
      1) Přeprava pro Čecha
      V daném případě uskutečňujete přepravu s místem plnění na Slovensku podle věty první § 10/1 ZDPH, tedy místem plnění je místo, kde se přeprava uskutečňuje. Z toho vyplývá, že byste se musel registrovat k dani na Slovensku a přepravu zatížit slovenskou DPH.
      2) Přeprava pro Slováka
      Tady záleží na tom, zda půjde o osobu povinnou k dani (podnikatele). Pokud ano, Vy osvobozujete on přiznává daň za Vás jako osoba povinná k dani na Slovensku. Pokud by to byl občan, veřejnoprávní subjekt apod., tedy osoba nepovinná k dani, registrovat byste se musel Vy a zatížit dopravu SK DPH.

• 21. 5. 2009 15:56

DAVE (neregistrovaný)

Děkuji, s tím slovákem jsem si to tak myslel, ale u toho čecha jsem to nevěděl. a ještě mám jeden dotaz jestli mohu a co kdybychom to slovensko jeli pro třeba němce, to by bylo stejné jako v případě toho slováka? Děkuji

• 22. 5. 2009 7:02

ucetni007

Dobré ráno,
      záleželo by na tom, zda by Němec měl na Slovensku registraci k DPH. Pokud ano, splnil by daňovou povinnost za Vás jako osoba povinná k dani, pokud ne, záleží na tom, koho slovenský ZDPH stanovuje v této situaci jako osobu povinnou k dani, s největší pravděpodobností by to ale měl být poskytovatl služby. Pak byste se musel na Slovensku registrovat a odvést jejich DPH, Němec by mohl žádat o vrácení při splnění podmínek.

• 22. 5. 2009 10:44

DAVE (neregistrovaný)

Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).