Nocleh zahraničí-kam uvádět vevýkazu DPH

• (neregistrovaný)

22. 5. 2009 9:28

Dobrý den.
    Měli jsme zaměstnance na služební cestě v Německu. Donesl mi fakturu za nocleh. Jak to bude s DPH? Když si neuplatňiji DPH, tak se to na výkaze vůbec neobjeví? Jaké mám dát členění DPH? To samé když mi donesl fa za předplacený odborný časopis.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2009 10:16

Vladaa (neregistrovaný)

Re: nocleh zahraničí-kam uvádět vevýkazu
      Jest-li se nemýlím, máte daňový doklad, kde je vyčíslená DPH. Daňové doklady za noclech a časopis nezahrnete do daňového přiznání. Nemůžete si uplatnit DPH a zúčtováváte v částce včetně DPH. Celá částka s DPH je daňovým nákladem.

• 22. 5. 2009 11:52

Lenna (neregistrovaný)

no pro upřesnění: na té faktuře za ubytování mám vyčíslené DPH, takže tomu bych ještě rozuměla,ale na faktuře za časopis uvedené DPH nemám,takže si členění DPH dám taky nezahrnovat do DPH a nebudu si uplaťňovat ani odvádět DPH. Je to tak?

• 22. 5. 2009 15:29

Vladaa (neregistrovaný)

Byla zaplacená částka včetně DPH, platbu za ubytovaní do DPH neuvádíte, zúčtujete do výdajů. DPH bylo odvedeno dodavatelem.
      To samé bude u toho časopisu, patrně je tam cena včetně DPH. Pak také nikam do DPH neuvádíte. Jestliže je cena bez DPH (dodavatel neodvedl, na faktuře musí uvést mantru: DPH odvedeno v zemi odběratele, ktérá mu přidělila DIČ, nebo něco v tom smyslu), DPH odvedete a zároveň, je-li to výdaj na ekonomickou činnost, uplatníte si ho. Časopis bude asi to samé. Nebo nákup od neplátce. Takže také s DPH nikde neoperujete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).