Přechod z prac.poměru na DPČ

• (neregistrovaný)

22. 5. 2009 11:27

Dobrý den,

mám problém. Jsem začínající mzdová účetní. Naše firma zaměstnává starobního důchodce, je u nás zaměstnán na pracovní poměr na dobu určitou ( do 31.5.2009 ). Protože je doba nejistá, chce zaměstnavatel, aby přešel na dohodu o pracovní činnosti , příjem bude nad 2.000,- Kč., a pracovní poměr delší než 15 kalendář.dní. - nejedná se o zaměstnání malého rozsahu. Co pro mě jako mzdovou účetní znamená ?
    Někde jsem se dočetla, že kdy oba pracovní poměry na sebe bezprostředně ( i u jiných pracovněprávních vztahů ) navazují, tak se na OSSZ Oznámení o nástupu nepodává ... Nejsem si jistá, kde jinde musím tuto změnu hlásit, popř. odhlásit z pracovního poměru na dobu určitou a nahlásit DPČ (OSSZ , VZP ..), co vše odvádím za zaměstnance . Na co si dávat pozor- vím max poloviny stanovené pracovní doby, co nemocenská ?, ELDP nevedu jedná se o starobního důchodce , příplatky jen co dohodneme,..musí podepsat daňové prohlášení , popř. když ho nepodepíše ..Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2009 12:35

mzdová (neregistrovaný)

Re: Přechod z prac.poměru na DPČ
      přihlášku na OSSZ a odhlášku bych udělala, jelikož sice poměry navazují, ale nový pp je DoPČ, ta má jiný kód činnosti

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).