Re: Pracovní smlouva-zástup za MD
Zeptejte se současné zaměstnankyně, jak dlouho předpokládá být s dítětem doma a pak zhruba odhadněte a udělejte smlouvu třeba na 4 roky nebo k určitému datu.
Doba, která se bude překrývat může být dobrá k zaškolení, příp. poté vyřešíte dohodou. Nicméně se také dá předpokládat, že nezůstane u jednoho dítěte a pak byste smlouvu třeba prodloužili.
Re: Pracovní smlouva-zástup za MD
Nemusíte nic odhadovat, stačí když do smlouvy se záskokem napíšete, že pracovní poměr se uzavírá na dobu určitou, jako zástup za paní xy po dobu její nepřítomnosti z důvodů nemoci, mateřské dovolené a následné rodičovské dovolené.Dnem, kdy se uvedená paní vrátí do práce, končí zároveň PP paní na zástup.
Re: Děkuji moc paní J.
>>>Dobrý den,potřebuji poradit jak napsat smlouvu.Jedná
>>>se mi o to,máme zaměstnankyni těhotnou na
>>>neschopence,místo ní musíme přijmout nového
>>>zaměstnance ,chceme
>>>smlouvu u nového zaměstnance mít jen na zástup,ale
>>>jak
>>>to
>>>napsat ,když nyní je nemoc a poté bude MD a poté RD.
>>>
>>>Děkuji všem za rady
>>
>>Zeptejte se současné zaměstnankyně, jak dlouho
>>předpokládá být s dítětem doma a pak zhruba odhadněte
>>a
>>udělejte smlouvu třeba na 4 roky nebo k určitému
>>datu.
>>Doba, která se bude překrývat může být dobrá k
>>zaškolení, příp. poté vyřešíte dohodou. Nicméně se
>>také dá
>>předpokládat, že nezůstane u jednoho dítěte a pak
>>byste
>>smlouvu třeba prodloužili.
>
>Nemusíte nic odhadovat, stačí když do smlouvy se
>záskokem napíšete, že pracovní poměr se uzavírá na dobu
>určitou, jako zástup za paní xy po dobu její
>nepřítomnosti z důvodů nemoci, mateřské dovolené a následné
>rodičovské dovolené.Dnem, kdy se uvedená paní vrátí do
>práce, končí zároveň PP paní na zástup.
Na to jsem původně myslela taky, ale znám už zdejší reakce na toto téma,že nejde mít současně v evidenci záskok a paní čerpající dovolenou, tak tedy nevím, jak toto ošetřit,myslíte, že by záskok souhlasil s tím, že by po dobu případné dovolené původní pracovnice byl bez práce? Já bych toto tedy vyřešila normálně, souvislým záskokem, ale názory některé jsou jiné.
Já bych dala smlouvu po dobu nemoci paní x, dodatkem prodloužila o dobu čerpání MD paní x, potom buď bude-li původní pracovnice čerpat ŘD tak zástup bude bohužel doma, potom bych znovu přijala na zástup po dobu rodičovské dovolené. V žádném případě bych nestanovila dobu v rocích. To se vám může šeredně nevyplatit. RD může čerpat třeba jen rok nebo vůbec ne.
Zeptejte se současné zaměstnankyně, jak dlouho
předpokládá být s dítětem doma a pak zhruba odhadněte
a
udělejte smlouvu třeba na 4 roky nebo k určitému
datu.
Doba, která se bude překrývat může být dobrá k
zaškolení, příp. poté vyřešíte dohodou. Nicméně se
také dá
předpokládat, že nezůstane u jednoho dítěte a pak byste
smlouvu třeba prodloužili.
Nemusíte nic odhadovat, stačí když do smlouvy se
záskokem napíšete, že pracovní poměr se uzavírá na
dobu určitou, jako zástup za paní xy po dobu její
nepřítomnosti z důvodů nemoci, mateřské dovolené a
následné rodičovské dovolené.Dnem, kdy se uvedená paní vrátí
do práce, končí zároveň PP paní na zástup.
jenže zam-kyně má právo ještě na čerpání dovolené po
mat. dovolené (to byste v tom zástupu také měla mít
ošetřeno)
Na to jsem původně myslela taky, ale znám už zdejší
reakce na toto téma,že nejde mít současně v evidenci
záskok a paní čerpající dovolenou, tak tedy nevím,
jak toto ošetřit,myslíte, že by záskok souhlasil s tím,
že by po dobu případné dovolené původní pracovnice byl
bez práce? Já bych toto tedy vyřešila normálně, souvislým záskokem, ale názory některé jsou jiné.
Já bych dala smlouvu po dobu nemoci paní x, dodatkem
prodloužila o dobu čerpání MD paní x, potom buď bude-li původní pracovnice čerpat ŘD tak zástup bude bohužel
doma, potom bych znovu přijala na zástup po dobu
rodičovské dovolené. V žádném případě bych
nestanovila dobu v rocích. To se vám může šeredně nevyplatit. RD může čerpat třeba jen rok nebo vůbec ne.
Vy ne, to byla reakce na "M"
Mám to ze zkušenosti - takto mi sjednali smlouvu - a vím aspoň, na čem jsem z pozice zaskakujícího zaměstnance. Záleží asi na úhlu pohledu, velikosti firmy a tak. Nicméně - můžete mi přiblížit možná rizika, která by se zaměstnavateli mohla vymstít?
Ano, rozumím, ale rámcově je možné si se zaměstnankyní domluvit, kdy se hodlá do práce vrátit...
Když to uzavřete podle vašich návrhů, zaměstnanec, který vás vytahuje z bryndy a zaskakuje, se může dnes dozvědět, že zítra nemá chodit do práce - přijde mi to trošku nefér...
Tak si přečtěte příspevek kousek nad tímto, tam paní zrovna řeší, že měla 14 dní nemocné dítě a chce na těch 14 dní rodičovskou dovolenou, pak zas asi nastoupí a do 3 let věku dítěte to takto může chtít třeba několikrát. To aby měl zaměstnavatel další v záloze, kdo tu práci bude dělat, papírovat atd.
A proč myslíte, že zástup za MD a RD je vytahování z bryndy ??? To snad ne! U sezonních prací máte PP ntřeba na půl roku !
A co je dneska fér? V dnešní době nemůže zam-tel vědět, co ho čeká za půl roku, natož za 4 roky. Navíc může mít zam-kyně různé komplikace s porodem apod. (nic té paní špatného nepřeji, naopak jí přeji, aby jí vše dobře dopadlo a se zdravým miminkem si užívala)
Za svoji praxi jsem, bohužel, takový případ pomáhala řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 5. 2009 7:41
Dobrý den,potřebuji poradit jak napsat smlouvu.Jedná se mi o to,máme zaměstnankyni těhotnou na neschopence,místo ní musíme přijmout nového zaměstnance ,chceme smlouvu u nového zaměstnance mít jen na zástup,ale jak to napsat ,když nyní je nemoc a poté bude MD a poté RD.
Děkuji všem za rady