Propuštění zaměstnance - krádeže..

• (neregistrovaný)

26. 5. 2009 13:19

Dobrý den, mám takový problém. Ve firmrě zaměstnáváme zaměstnance, u kterého máme podezření na krádeže (je to opravdu 100procentní, že krade, ale zatím jsme mu nebyli schopni to dokázat). Je u nás na neurčitou dobu.. Nevíme, jakým způsobem ho propustit, rádi mu dáme i odstupné, ale opravdu důvěru už k němu nemáme. Pracuje jinak dobře, snad jediný další problém je, že podněcuje ostatní zaměstnance k tomu, aby neplnili normy a schválně pracovali pomaleji.
    Jak postupujete, prosím v těchto případech? Mám pocit, že jako firma nemáme šanci s ním rozvázat pracovní poměr..děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 5. 2009 13:26

pája

Re: Propuštění zaměstnance - krádeže..
      dost dobře nechápu- 100% krade, ale nejste schopni mju to dokázat, tak si najměte soukr. det. kancelář, až Vám pomohou, jsou technické prostředky, kterými lze dokumentovat vše možné.
      Pokud se chová tak jak píšete, tak mu začněte znepříjemňovat život, navrhněte dohodu, poůjde-li sám, jinak začněte tlačit na pilu a uvidíte.

• 26. 5. 2009 13:30

all (neregistrovaný)

Jste-li ochotni dát odstupné, není nic jednoduššího než udělat organizační změnu, jeho místo zrušit, po dobu výpovědní doby ho nechat doma za prům. plat a vyplatit odstupné. Je to ale trochu drahé.

• 26. 5. 2009 14:52

anonym (neregistrovaný)

Zkuste jestli vám přistoupí na dohodu,protože to by pro vás bylo jako pro zaměstnavatele nejvýhodnější.

• 26. 5. 2009 19:51

pavlina12 (neregistrovaný)

Děkuji Vám za rady. Detektivní kancelář je super rada, asi se na ně obrátíme. Rušení pracovní pozice je také fajn :-) , ale zrovna podávám na pracovní úřad 6 nových pracovních míst, tak nevím, zda by to prošlo :-) .. On je ten zaměstnanec takový chytrák, se vším běhá hned za právníkem na ÚP, je to děs. Naštěstí máme vše ve firmě v pořádku.. Uvidíme, asi zkusím s ním tu dohodu (na kterou asi nepřistoupí). a jako již v jedné provozovně musíme dát kamery, detektory a asi občas nechat lidi zkontrolovat security nebo detektivy. Achjo, jak mě tohle nebaví řešit. Jinak ta 100pro jistota z krádeží pramení z výpovědi 3 nezávislých svědků, kteří mi ovšem narovinu řekli, že práskači nejsou a říkají to jen mně a nikde na policii nic vypovídat nebudou. Štve mě, že tehdy jsem u prvního případu nebyla zrovna ve firmě, volala bych ihned policii, tehdy šla ta krádež ještě prokázat otisky prstů (nepředpokládám, že by použili rukavice). bohužel pak už na to sahalo dalších pár lidí....

• 27. 5. 2009 7:45

anonym (neregistrovaný)

Tady čtu,že ten zaměstnanec na 100% krade a jsou výpovědi 3 svědků,kteří to samozřejmě jemu do očí neřeknou,tak to je na levačku a argument,že nejsou práskači je tak trochu jako u malých dětí.Buď si stojí za tím,že opravdu krade a nebo ať radši nic neříkají,protože tohle je horší.Ale zkuste dohodu a potom tu detektivní kancelář a napište,jak jste dopadli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).