Re: jednatel platí jinou výši daně?než z
Mám stejný SW, zadala jste v personalistice slevu do záložky slevy a zvýhodnění? Myslím, že i jednatel má nárok na slevu, ale jak je to s ním dál s tím nemám zkušenosti. Záleží také na tom, co má v pracovní smouvě, jestli je skutečně jenom jednatel, nebo má zaměstnanecký poměr.
Re: jednatel platí jinou výši daně?než z
Jestliže váš jednatel není zaměstnancem na PS, ale má mandátní nebo manažerskou smlouvu a vyplácí se mu měsíčně více než 5900,-, sráží se mu 6,5% na důchodové pojištění a 4,5% na zdravotní. Z odměny zaměstnavatel odvede 21,5% na důchodové pojištění a 9% na zdravotní.
Jestliže má podepsané daň. prohlášení, má nárok na slevu na poplatníka 2070 Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2009 9:02
dobrý den,
jsem nucena dělat i mzdy.nejsem v nich zběhlá.
mám účetní SW Stereo Kastner a spoléhám na něj.
jednatel je zadaný do SW jako jednatel, ne jako zaměstnanec, podepsal Prohlášení , to jsem též zadala do SW a přesto SW neodčítá 2070 slevu na poplatníka a spočítá, že má platit zálohovou dan celou.
on se tomu divý a zdá se mu to moc a proč nemá také nárok na slevu 2070kč.
a dále jsem zjistila, že za něj platí firma jen 21% soc. pojištení, SW to tak spočítal. a ne 25%.
prosím, můžete mi k tomu někdo napsat komentář?
vděčná Nada