Zrušní vystavené faktury z loňského roku

• (neregistrovaný)

27. 5. 2009 10:45

Prosím o radu zkušenější. Vedu daňovou evidenci a mám zrušit vystavenou fakturu z loňského roku. Odvedla jsem již DPH v 11/2008 (jde o částku cca 3.500,-) Protože nám odběratel žádné peníze nezaplatil a ani nezaplatí- mám dle šéfa tuto fakturu zrušit.O odvedené DPH musím tedy požádat Finanční úřad?Prosím poraďte jak postupovat. Děkuji předem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 5. 2009 10:48

akras (neregistrovaný)

Re: zrušní vystavené faktury z loňského
      Pokud jste službu provedli nebo zboží dodali pak jste fa vystavili správně a DPH odvedli oprávněně, nemůžete tedy jen tak fakturu zrušit a DPH požadovat zpět. Fa Vám zůstane viset jako Vaše pohledávka a pokud ani do budoucna od¨běratel neuhradí budete jí muset dodanit.

• 27. 5. 2009 10:52

janaf (neregistrovaný)

No, jenomže to právě asi tak nebylo-žádnou službu jsme nakonec neprovedli a šéf si myslí, že to takhle jednoduše smázne. Prostě mi řekne - zruš tu fakturu :-(( .

• 27. 5. 2009 11:02

akras (neregistrovaný)

Pokud jste službu neprovedli,pak můžete provést storno faktury a podat DDP k DPH za 11/2008. Doporučila bych přiložit vysvětlení.Vedete DE takže jste daň z příjmů neovlivnili a DPH narovnáte přes DDP. Storno fa - vystavit totožnou fakturu s mínusem,nejlépe ještě do loňské dokladové řady.

• 27. 5. 2009 11:23

janaf (neregistrovaný)

Děkuju, jdu na to. Moc jste mi pomohla. Nemám s tímto zatím zkušenosti..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).