Re: zrušní vystavené faktury z loňského
Pokud jste službu provedli nebo zboží dodali pak jste fa vystavili správně a DPH odvedli oprávněně, nemůžete tedy jen tak fakturu zrušit a DPH požadovat zpět. Fa Vám zůstane viset jako Vaše pohledávka a pokud ani do budoucna od¨běratel neuhradí budete jí muset dodanit.
Re: zrušní vystavené faktury z loňského
Pokud jste službu neprovedli,pak můžete provést storno faktury a podat DDP k DPH za 11/2008. Doporučila bych přiložit vysvětlení.Vedete DE takže jste daň z příjmů neovlivnili a DPH narovnáte přes DDP. Storno fa - vystavit totožnou fakturu s mínusem,nejlépe ještě do loňské dokladové řady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2009 10:45
Prosím o radu zkušenější. Vedu daňovou evidenci a mám zrušit vystavenou fakturu z loňského roku. Odvedla jsem již DPH v 11/2008 (jde o částku cca 3.500,-) Protože nám odběratel žádné peníze nezaplatil a ani nezaplatí- mám dle šéfa tuto fakturu zrušit.O odvedené DPH musím tedy požádat Finanční úřad?Prosím poraďte jak postupovat. Děkuji předem.