Re: Nedodržování pracovní doby a výpověď
To je mi srdečně jedno, já se snažím vždy(i když třeba taky někdy ujedu) používat výhradně terminologii vycházející ze zákona a takovíhle lidoví radiči mi dost vadí, protože navádí chudáky tazatele k blbostem, díky kterým se pak mohou dostat do problémů. Kdybych takto lidově radil klientům, tak už mne dávno nakopali někam.Čau.
Omlouvám se, opravdu jsem nepostřehl, že tato formulace v ZP již není. Je to měsíc co jsem dal výpověď z tohoto důvodu, ale tu formulaci mi udělal právník. Jinak za zaslání poštou s doručenkou si stojím.
Každopádně o zaměstnance s takovýmto chováním ve firmě nestrpím. Poškozuje to celou firmu
>>
>>>>>>>>je to na § 52 g), pokud ale doložíte, že jste ho
>>>>Jo? a podle kterého §? Já v ZP nic o porušení
>>>>pracovní
>>>>kázně nečetl. Neraďte něco, co není pravda a je v
>>>>rozporu se ZP.
>>>
>>>Pájo, opatrně, ať nedopadnete jak já, když důsledně
>>>pořád tady nadávám, ať nikdo z účetních nepoužívá
>>>výraz
>>>- výpověď dohodou. Taky jen slovíčkařím .....Tady
>>>dotyčný nepostřehl změnu v ZP.
>>
>>To je mi srdečně jedno, já se snažím vždy(i když
>>třeba
>>taky někdy ujedu) používat výhradně terminologii
>>vycházející ze zákona a takovíhle lidoví radiči mi
>>dost
>>vadí, protože navádí chudáky tazatele k blbostem,
>>díky
>>kterým se pak mohou dostat do problémů. Kdybych takto
>>lidově radil klientům, tak už mne dávno nakopali
>>někam.Čau.
>
>Omlouvám se, opravdu jsem nepostřehl, že tato
>formulace v ZP již není. Je to měsíc co jsem dal výpověď z
>tohoto důvodu, ale tu formulaci mi udělal právník.
Nemá absolutorium PF někde z Kamčatky? Te´d abyste čekal, jestli nepřijde náhodou žaloba na neplatnost výpovědi, pokud skutečně tato formulace je ve výpovědi uvedena.
Jinak
>za zaslání poštou s doručenkou si stojím.
U pracovněprávních dokumentů ANO, souhlas, ale svědecké prokázání předání a následné reakce má stejnou platnost při případném soudním projednání jako doručení či nedoručení.
>Každopádně o zaměstnance s takovýmto chováním ve firmě
>nestrpím. Poškozuje to celou firmu
Podíval jsem se, použil §55 odst 1b : porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
Se svědeckou výpovědí máte pravdu, ale má zkušenost je taková, že svědek se nemusí dostavit, soud ho nemusí předvolat a svědek si nemusí pamatovat. Papír je papír. není pak o čem diskutovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2009 13:15
Dobrý den, lze dát zaměstnanci výpověď dle § 52 z důvodu, že nedodržuje pracovní dobu, svévolně opouští pracoviště a musí za něj pracovat jiní? Na toto vše byl upozorňován, ústně, písemně - odmítá převzít. Odmítl podepsat směrnici o dodržování pracovní doby. A z toho usuzuje, že jí nemusí dodržovat. Co s ním?