Re: Dodanění závazků, promlčení 36 měsíc
Také jsme nedávno po dohodě s daňovým poradcem účtovali na 321/648.
Děkuji moc za rady. Ještě mám jeden dotaz - když jsme nějakou fakturu přijatou přeplatili a už nám ty peníze nikdy nikdo nevrátí, jakým způsobem to z té 321 dostanu pryč? Dá se to také nějak "odepsat" ? Jedná se převážně o faktury z EU a asi 2 z USA. Děkuji, JanaS
Pro ten nedaňový odpis pohledávky použiji účet 548 a analytiku si zadám nedaňovou, nebo bych asi mohla i na 648 účtovat mínusem a také analytiku nedaňovou. Nebo je na ten nedaňový odpis pohledávky nějaký speciální účet? Děkuji Vám za odpověď, JanaS
Speciální účet na odpis pohledávek je 546 Odpisy pohledávek (snad jsem se trefila, nemám tu účtovku a zas tak ho nepoužívám:-))zkontrolujte si to prosím) Uděljete si analytiku na Daňové a Nedaňové. Závidím,že jste ještě pohledávky nemusela odepisovatnebo tvořit opravné položky,zdědila jsem příšerný maglajs a zrovna v tuhle dobu jsem z toho hodně unavená
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2009 14:42
Dobrý den,
v knize faktur přijatých eviduji nedoplatky, např. 1200 kč, 856 Kč apod. Podle § 23 odst.3 písm. a) bodu 12 o daních z příjmů, musím tyto neuhrazené závazky dodanit.
To znamená, že ten nedoplatek proúčtuji 321/648 ? nebo na jiný výnosový účet? Nebo o tom neúčtuji a upravím to jen na nějakém řádku v přiznání?
Děkuji za odpověď
JanaS