Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2009 11:00
Rád bych zde nastínil můj dotaz, za každou cennou informaci předem děkuji.
Mám živnostenský list. Na internetu budu poskytovat určité informace za měsíční fixní poplatek na zaheslové stránce. Uživatel zaplatí poplatek a bude mít přístup na jeden měsíc k daným informacím. Peníze budu příjímat pomocí elektronických peněženek Moneybookers a Paypal popř. PayPay. Většina klientů bude pocházet ze zahraničí a placení je víceméně anonymní (znám pouze email ze kterého peníze přišli). Informace které budu poskytovat se nedají dát do nákladů, proto nikdo nebude požadovat doklad. A teď k mým dotazům.
Mám i přesto vystavovat nějaký doklad a zasílat jej elektronicky (jde to bez el. podpisu?), když jej lidé nepotřebují a nevyžadují,navíc neznám žádné jméno ani adresu, ale potřebuji něco jako podklad k výpisu z MB a Paypalu. Tudíž mě napadá tisknout si doklady pouze pro sebe, popř. stačí si tisknout například jenom nějakou příjemku peněz (zda to existuje vůbec), bez jména pouze za co atd., nebo jak by jste toto řešili.?
Jde mi to, že účetnímu potom dám výpisy z Mb a Paypalu a k tomu by měli být nějaké doklady k jednotlivým platbám.
Díky za rady