Re: Daňové zvýhodnění na děti
Máte-li společný podíl na domácnosti, on si plní vyživovací povinnost
a fungujete jako rodina s tím, že druh chystá společný domov není důvod aby si neuplatňoval slevu celý rok. Jen ho vybavte potvrzením od Vašeho zaměstnavatele, že vy letos neuplatňujete.
Nebo čestným prohlášením jestli nejste zaměstnaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2009 14:25
Dobrý den, loni se mi narodily dvojčata, na které jsem uplatnila slevu na dani. Letos jsem na rodičovské dovolené a daňové zvýhodnění na děti chce uplatnit přitel. Zatím ale já s dětmi bydlím v jiném okrese než on. Bydlí v domku, který rekonstruuje a ve stejném místě podniká. My se k němu budeme stěhovat v červenci. Může si uplatnit daňové zvýhodnění v přiznání k dani z příjmů fyz. osob za celý rok 2009 nebo jen za období srpen-prosinec 2009? Nejsem si jista, zda do srpna splňuje podmínku, že s ním děti žijí v domácnosti. Četla jsem sice, že na trvalém bydlišti nezáleží, ale ve skutečnosti s námi nebydlí, jezdí za námi jednou za 14 dní na víkend. Přispívá nám na úhradu nákladů, ale společný bankovní účet nemáme.
Děkuji za odpovědi.