Pořízení zboží z EU vč. DPH-prosím

• (neregistrovaný)

1. 6. 2009 9:21

Prosím ještě o jednu radu ohledně pořízení zboží z EU. Společnost, která nám dodala zboží z EU, fakturovala s DPH. Min. účetní FA takto zaúčtovala, DPH přiznala a uplatnila nárok na odpočet. Toto vše proběhlo v měsíci březnu. FA jsme takto i zaplatili.
    Teď se mi dostala do ruky od této společnosti FA opravená, jen s prosbou o výměnu... s datem samozřejmě v březnu.

Nevím co teď s tím, ale myslím, že by bylo nejjednodušší, kdyby mi na ten rozdíl poslali dobropis. Dobropis pak mohu uplatnit v DPH za květen?
    Jinak bych asi musela udělat dodatečné DP za březen, že?

Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2009 9:47

Barbara (neregistrovaný)

Re: Pořízení zboží z EU vč. DPH-prosím
      Záleží na domluvě s dodavatelem, jelikož záleží na právní úpravě daného členského státu, jestli v případě uplatnění nesprávné sazby daně, lze provést opravu prostřednictvím dobropisu.

• 1. 6. 2009 14:30

JS (neregistrovaný)

Dodavatel byl plátce z EU? A vy jste taky plátce?
      Na kterých řádcích přiznání DPH se tato faktura objevila?
      Řekla bych, že to bude celé špatně a bude nutné to opravit přes dodatečné. Hlavně ať máte nakonec oba zaúčtovanou stejnou verzi :-)

• 2. 6. 2009 7:38

Zlatka (neregistrovaný)

Ano, společnost i my jsme plátci DPH :-)
      FA byla na zboží z EU, tedy v DP na řádcích 3 a 44.
      Takže myslíte, že je nutné dodatečné? Společnost je ze Slovenska a poslala mi opravenou FA, kde už to DPH není. Jenže my jsme jim tu celou částku (vč. DPH) už zaplatili, takže si myslím, že by ten dobropis byl na místě. Co myslíte?

• 2. 6. 2009 8:39

JS (neregistrovaný)

Přidá se někdo????
      Když vyměníte faktury, uděláte dodatečné, na závazku vám zůstane viset přeplatek (to DPH). ten vám oni vrátí.
      Faktura z EU s vyčíslenou daní se mi prostě nelíbí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).