Pracovní úřad

• (neregistrovaný)

1. 6. 2009 11:30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ... jsem v rámci celosvětové krize od 3/09 registrovaná na pracáku ... jelikož se zatím nenašla vhodná práce, tak zvažuji začít podnikat, jak je to potom s případným návratem na pracák, kdyby mi podnikání nešlo?
    Mohu se vrátit? Pokud ano, za jak dlouho? A z čeho by potom byla podpora? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 6. 2009 13:11

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Pracovní úřad
      Abyste měla nárok na podporu, musela byste být v posledních 3 letech 12 kal.měsíců zaměstnaná nebo platit soc.pojištění.
      Podporu už byste měla z podnikání a to z průměru zaplacených
      záloh na SP .

• 1. 6. 2009 13:19

goldie (neregistrovaný)

Celé 3 uváděné poslední roky jsem byla zaměstnaná, pouze nyní od března ne...
      A to SP, jak jako z průměru? To se může platit kolik chceme? A z kolika ODHADEM by byla podpora poté kolik? Moc děkuji.

• 1. 6. 2009 13:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ta doba 3 let a 12 kal.měsíců Vám platila , když jste nastoupila na ÚP. Totéž musíte splnit v případě návratu na ÚP, protože na to jste se ptala. SP platíte podle výše dosaž.příjmu. Nevíte-li dopředu, jaké budete mít asi příjmy, nedá se dopředu nic odhadovat.Ale počtěte si v zákoně o zaměstnanosti a na str. cssz, kde najdete podrobně placení poj. OSVČ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).