Re: Dovoz zboží a přiznání DPH-prosim
Mám dvě zkušenosti z EU - plnění zařazeno do DPH o měsíc později - FÚ zavolal, že to nepasuje, doložili jsme fakturu, uvedli, že je v jiném měsíci a mohli jsme to nechat tak. Opačná zkušenost - zpoždění bylo víc než jedno čtvrtletí, FÚ nás nechal udělat dodatečné přiznání.
FÚ dostane od dodavatele z EU nahlášeno, za kolik euro vám dodal zboží. To zkontroluje s vaším přiznáním. Toto hlášení ("souhrné hlášení") se podává za čtvrtletí.
Můj názor - pokud toho není moc, co posunujete, nechte to tak. Pokud toho je moc a ještě přesáhnete rámec čtvrtletí - dodělejte dodatečné, protože jim to nebude pasovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 11:52
Zdravím a prosím o radu.
Pokud se mi stane, že nepřiznám DPH z dovozu zboží v měsíci, kde by mělo být (datum na JSD)... mohu přiznat v dalším měsíci nebo musím podat dodatečné DP?
Stejně tak u pořízení zboží z EU? Taky podáváte dodatečné, když se k Vám nedostane včas FA nebo přiznáte v dalším měsíci?
Předem děkuji moc za každou radu :-)