Re: výdaje příštích období
Účet 383 se používá pokud znáte přesnou částku, např. nájemné dle smlouvy a chybí faktura
Účet 389 jsou dohadné položky, kdy vím, že něco zaplatím, ale nejsem schopna říct přesně kolik. Př. výdaje na energii, telefon na přelomu roku...
Re: výdaje příštích období
------------------------------------------------------------------------------------
Hezký den, řeším stejný problém, jen ještě k tomu nevím, jak jste spočítala tu průměrnou spotřebu. Mám zaplacené zálohy ve výši cca 34000,-, a je to za období duben až duben, přišlo mi vyúčtování, ale nevím co můžu dát do nákladů roku 08. Děkuji za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 13:27
Mám na účtu 314 uhrazené zálohy na vyúčtování plynu za rok 2008 celkem 78.540,- Kč. Předběžná spotřeba plyna za tento rok vypočtena na 111.200,- Kč. Jak mám zaúčtovat v roce 2008? Na účet 502/383 částku 111.200,- nebo musím odečíst uhrazené zálohy, tedy 502/383 32.660,-? Děkuji moc za radu.