Re: Cizinec-zdravotní pojištění?
Pokud jste s touto zam. řádně neukončili prac.poměr, tedy stále trvá povinnost organizace odvádět pojistné. Měli jste povinnost
z absence srazit 13,5 % a zaplatit. Částku je povinna Vám uhradit, protože v příp.absence celé poj. platí zaměstnanec.Odhlásit z pojišťovny dnem, kdy skončil nebo skončí p.p.O milou paní co má mít, bych se nezajímala, když se nezajímala ona, aby u Vás řádně skončila. To, že je v Německu a nenahlásila si pobyt delší než 6 měsíců je její problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 14:11
Dobrý den, jsem v této oblasti nováček, ale pracuji v jedné firmě, kde minulý rok zaměstnávali 1 cizince a paní s trvalým pobytem v ČR, která si ho vzala a odstěhovala se s ním do německa. teď jím došel dopis, dostal se ke mně od zdravotní pojišťovny, že nemají informaci o plátci zdravotního pojištění za ně. Já to teď mám vyřešit. Co mám dělat? Na toho cizince, stačí napsat na ZP, že u nás přestal pracovat a že mu zaniklo zdravotní pojištění u nás a u té paní, asi písemné prohlášení, že je pojištěna v tom německu, že? ale dlužnému pojistnému za to že to neohlásila ihned se asi nevyhne, co?