Re: Kniha tržeb
V podstatě já tam rozepíšu podle datumu veškeré zboží které jsem nakoupila podle jejich faktur, nic nezapřu to ne. Ale musím teď tedy psát a ponechávat ty stvrzenky a podle toho psát tu knihu nebo nemusím? A ještě jeden dotaz je povinné razítko nebo stačí jen můj podpis?
Re: Kniha tržeb
Razítko určitě povinné není. Myslím, že buď kniha, nebo jednotlivé stvrzenky, jedno z toho stačí. Ale toto je jen evidence příjmů. Evidence výdajů jsou doklady od firmy. A pak to musíte celé shrnout do peněžního deníku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2009 16:45
chtěla bych se zeptat jako dealerka kosmetiky jedné firmy, neschovával jsem si stvrzenky které jsem psala zákazníkům a nevedu ani knihu tržeb. Ale mám faktury o nákupu zboží, mohu tedy zpětně nějak souhrnně tu knihu tržeb např. datum, zboží a cenu a nepsat tam jméno zákazníka (to už nedohledám). A je¨povinnost nechávat ty stvrzenky pokud by se psala ta kniha? Díky za radu