Re: Zaúčtování dobropisu přijatého
Velice Vám děkuji za odpověď. Kolegyně, po které jsem převzala účetnictví, to takto v minulých letech účtovala, ale po poslední návštěvě auditorů nám bylo řečeno, že náklady a výnosy by měly být zaúčtovány do roku, kterého se týkají. Z tohoto důvodu, že máme buď dobropis zaúčtovat dohadně do roku 2008 (pokud ještě můžeme), jinak že do nedaňových nákladů roku aktuálního. Tak jsem raději ještě chtěla znát nějaký názor tady v diskusi, případně, zda nedošlo k nějaké legislativní změně oproti předchozím rokům....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2009 14:10
Dobrý den, prosím o radu. Není mi úplně jasná jedna věc. Přišel k nám dobropis v roce 2009 na vrácení části provizí, které se fakturovaly v roce 2008. Takže nedošlo k přijetí dobropisu ve stejném roce jako byla přiajta faktura. V tomto případě nevím, jak zaúčtovat dobropis. Náklady z faktury přijaté se účtují na účet 518310. Můžu si v následujícím roce dobropis zaúčtovat na stejný účet, ale se znaménkem mínus nebo musím tento dobropis zahrnout do nedaňových nákladů v případě, kdy už mám uzavřené účetnictví za rok 2008? Předem mockrát děkuji za radu.