Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2009 21:45
Měla bych takový dotaz. Jsem studentka VŠ bakalářského oboru. 28.5. 09 jsem však studium završila státní závěrečnou zkouškou a nyní čekám již jen na sponzi dne 17.6. 09, kdy mi bude předán bakalářský diplom. Zajímalo by mne, kterým dnem pro mne končí status studenta. Mám v úmyslu studovat dále, v červnu mně čekají přijímačky na navazující magisterské studium na jinou univerzitu. Pokud přijímačky vyjdou, zápis na novou fakultu proběhne někdy v srpnu. Chtěla bych vědět, kdo za mne platí zdravotní sociální po dobu června a července, kdy de facto nejsem studentem nikde. Situace se o to více komplikuje tím, že pobírám sirotčí důchod. Mám na něj v toto období vůbec nárok? Mám někde hlásit, že se připravuji na další studium? Nebo se snad mám po dobu června a července nahlásit na úřad práce? Děkuji moc za odpověď, nevím si rady:-(