Re: Okamžité zrušení PP a prac. neschopn
Já bych ho poslala zpět k lékaři, jak může vystavit zpětně, když má už celou směnu odpracovanou, nebo si zavolejte lékaři sama
Pokud bylo správně zpracováno rozhodnutí o okamžitém zrušení PP dle § 55/1 b) ZP, nemá to s nechopenkou nic společného. Zam-nec se může bránit jedině žalobou na neplatnost tohoto aktu u soudu, jinak je PP zrušen a vyplácení nem. se řídí novými pravidly.
Je dobře si srovnat vždy terminologii a odpovídající §§, aby bylo jasno, jaký krok byl vlastně učiněn.
Děkuji za odpověďi, já jsem se potřebovala zorientovat co teď dělat, zda ho vůbec odhlásit z pojištění apod. Z názorů jsem pochopila, že prac. poměr skončil, pokud se chce domáhat jeho neplatnosti, tak soudně. Já ho odhlásím a budu čekat.
Ano, pracovní poměr skončil. Pokud dojde ke sporu, bude muset zaměstnavatel své rozhodnutí zrušit mu prac. poměr okamžitě dle § 55/1/b obhájit (že zaměstnanec porušil své povinnosti natolik závažně, aby mohl zaměstnavatel přistoupit k tomuto kroku). Nemoc s tím nesouvisí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2009 6:49
Dobrý den,
prosím poradí někdo, jak postupovat v této situaci. 1.6. jsme se zaměstnance okamžitě ukončili pracovní poměr z důvodu hrubého porušení pracovní kázně. Pracovník byl celou směnu na pracovišti, na konci směny jsme mu za přítomnosti spolupracovníků předali výpověď.
Spolupracovníci odsvědčili, že mu vvýpověď byla předána. Na pracovišti zůstal do konce směny. Dnes přinesl neschopenku, že je od ponděli práce neschopen. Co s tím?