Re: návrat do PP po mateřské
Jestli jsem správně pochopil, tak ve Vašem případě jde o to, že nastoupíte v průběhu rodičovské dovolené a budete pracovat pro zam-tele podle dohody na kratší úvazek,ano? Je-li tomu tak, tak to lze řešit dodatkem PS, kde bude uveden den nástupu, týdenní rozsah hodin, které musíte pro zam-tele odpracovat a mzda za tuto práci může být stanovena ind. mzdovým výměrem zaměstnavatele, nemusí být v dodatku vůbec uváděna. Jakou mzdu si sjednáte za zkrácený PÚ, to záleží na zam-teli, na co přistoupí, může Vám platit třeba dvakrát tolik co předtím na hodinu, to je jeho rozhodnutí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2009 9:58
Dobrý den. Příští týdem mi končí PPM a budu se vracet do práce.Budu pobírat RP a se zaměstnavatelem jsem se dohodli že budu hodit jak se mi to bude hodit a že budu dělat i doma. pracuji jako účetní.jenže nevím jak sepsat dodatek.většinou pracuji doma a v kanceláři jsem v pr.dny malo spíše o víkendu. a tak nevím jak s penezi. odvedu si vlatně celou práci co jsem dělala před tím. a zaráží mě že dle ZP - poukud se krátí úvazek musí se i rovnoměrně tomu krátit mzda. já jí sice pokrácenou mít budu, ale určitě to bude víc nez by to mělo správně být. hrozně prosím o radu... dneska jdu do práce, tak ať mám něco připravené.. nerada bych aby si to šéf ještě rozmyslel.. děkuji