Dovolena + vypoved

• (neregistrovaný)

4. 6. 2009 8:28

dobry den, chci dat vypoved a pokud mi vyhovi tak od 1.8. bych nastoupila do jine prace..ale jeste od 27.do 29.7. mam slibenou dovolenou.nyni se bojim aby mi ji nezatrhli.tak ma otazka je zda maji narok mi tu dovolenou zatrhnout..jiz mam zaplacene letenky, jinak bych to neresila a radeji nikam nejela.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2009 8:38

Lucik (neregistrovaný)

Re: dovolena + vypoved
      a jeste jedna otazka..mam narok na 20dni dovolene za rok, a kdybych pracovala do 31.7. tak mam narok na 11,5dne z toho si vsechny dny nebudu moci vybrat to mi zarucene zamestnavatel nedovoli, musi mi tedy ty dny dovolene co zbydou proplatit? a jak si to vynutit?

• 4. 6. 2009 8:41

all (neregistrovaný)

Jestliže dáte výpověď, výpovědní doba začíná běžet 1.7. a trvá 2 měsíce, čili váš pracovní poměr skončí 31.8.2009 - tady zaměstnavatel nemusí souhlasit, to je ze zákona.
      Pokud ovšem byste chtěla končit 31.7.2009, potom přece nemůžete dát výpověď, ale požádat zaměstnavatele o ukončení PP dohodou, na což ovšem nemusí přistoupit. Dovolenou pokud nemáte písemně potvrzenou - záleží na zaměstnavateli.

• 4. 6. 2009 9:09

lucik (neregistrovaný)

Ja vim ze souhlasit nemusi, proto jsem psala ze bych od 1.8. POKUD MI VYHOVI nastoupila jinam.vim ze zalezi na nom.ale pokud chce abych jim pomahala v budoucnosti s uzaverkama, priznanim pro FU atd tak verim ze si vyhovime navzajem s datumem ukonceni pomeru.tezko to bude sama zvladat slecna po skole, protoze zkuseneho cloveka neprijmou(nedostali by dotaci od UP).sme malika firma a s nicim nikdy problem nebyl jen s tou dovolenou sou zde problemy.na zbylou dovolenou z min. roku jsem podle nej taky narok nemela..jeste jsem se ptala pokud mi nepovoli si vybrat dovolenou zda mi ji musi proplatit?

• 4. 6. 2009 9:18

all (neregistrovaný)

Zbylou dovolenou musí proplatit. Ale dejte si teda pozor na to znění - nemůžete psát, že dáváte výpověď.

• 4. 6. 2009 9:22

lucik (neregistrovaný)

dekuji za odpoved..samozrejme si stahnu radeji vzor z internetu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).