Náklady na zakázku fakturovanou v r 2008

• (neregistrovaný)

4. 6. 2009 9:57

Fakturovali jsme v r.2008 zakázku. Nebyla vytvořena rezerva na náklady v roce 2009, přesto, že jsem se ptala, zda nějaké budou. Nyní chodí náklady na tuto zakázku. Měla bych to zaúčtovat nedaňově, nebo se to dá nějak řešit jinak? Děkuji za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2009 10:11

dogi (neregistrovaný)

Re: náklady na zakázku fakturovanou v r
      Měla jste spíše účtovat podle mne o nedokončené výrobě ke konci roku. nějak nechápu jak to, že jste fakturovali v r.2008 a náklady Vám pořád chodí? předání díla proběhlo kdy?

• 4. 6. 2009 10:53

Denisa (neregistrovaný)

jedná se o projekt na vedení, ptala jsem se projektantů, zda budou mít ještě dodělávky na zakázkách, které jsou vyfakturované, toto bohužel nemůžu ovlivnit, řeknou napsat fakturu, napíše se faktura. Nemám zdání, zda půjdou ještě náklady. Tvrdili, že již žádné náklady nepůjdou. Nemohu udělat nedokončenou výrobu, pokud je zakázka vyfakturovaná, pouze rezervu na zakázku. Ale bohužel tato nebyla vytvořena, protože jsem neměla informace o dodělávkách. Tak teď nevím, kam s tím, nejsou to velké náklady, počítám tak do 10.000,-

• 4. 6. 2009 11:38

Pet 007 (neregistrovaný)

Pokud náklady zásadně neovlivní výsledek hospodaření mohou se uplatnit v následujícím roce.
      Pokud by to byla nějaká vyšší částka mělo by se udělat opravné přiznání k dani.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).