Re: skladová evidence- program zdarma
Dobrý den, my vedeme sklad kancel. potřeb ručně a to na skladových kartách a v Excelu. Na kartě mám příjem, výdej. V PC tabulku - název zboží, počet ks, cena/ks. Na každý druh mám 1 skladovou kartu a třeba tři na jeden druh kvůli ceně. V Excelu to určitě jde. Mám 50 položek a v pohodě. Je to přehledné a mám i pomocné součty po měsíci. Celkem výdej + celkem příjem + zůstatek musí sedět na aktuální stav v PC
Ivet, díky za radu - nějak tak jsem si myslela že by to mohlo jít. Takže vedete pro jeden druh zboží třeba tři skladové karty kvůli tomu, že j také prodáváte s různými cenami? Každá skladová karta má svou prodejní cenu? Nemohla bych vás poprosit o zaslání toho prvního řádku vaší evidence?
Já vydávám v nákupních cenách (p.o. = fasování na střediska), v kartě je vlastně evidnce v nákupních cenách. Tam se jedná o přehledu o počtu kusů.
Prodejní cenu máte v tržbách.
Ano, mám tři karty na jednu propisku kvůli různé nákupní ceně, ale šlo by toi v případě metody FIFO, mít jednu skladovou kartu v různých nákupních cenách. Ale možná by to nebylo přehledné, ale praktické v případě více položek. POkud byste vedla 1 kartu vypadalo by to následovně:
1000 šroubů á 2,- nákup 2000 Kč
500 šroubů á 2,- výdej 1000 Kč
1000 šroubů á 2,50 2500 Kč
500 šroubů á 2,- výdej 1000 Kč
300 šroubů á 2,50 výdej 750 Kč
č. karty Název Cena Ks Cena celkem
381 Kuličkové pero 6,688 2 13,376
390 Kuličkové pero 7 10 70,-
-
-
na konci celkem
pro kontrolu
Zůstatek
Příijem do skladu leden 09 10000
Výdej ze skladu leden 09 5000
Zůstatek = s průběžným stavem za leden 5000
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2009 9:46
Existuje takový? Přidali jsme si k živnosti maloobchod - zatím máme ale jen pár položek a minimum prodejů - nevíme ještě jak se to rozběhne tak se mi nechce investovat zbytečně. Máte zkušenosti s nějakým programem na vedení skladu zdarma? Uvažovala jsem i že bych udělala jen jakousi excelovou tabulku - nákupní cena, počet kusů na skladě, prodejní cena, DPH na vstupu a na výstupu - myslím že by to mohlo i stačit, ne? Prodejní cena je sice skoro pokaždé jiná u stejného druhu výrobku (prodávám na aukci), ale i excel umí průměrovat, navíc evidence zásob je stejně v nákupních cenách. Poraďte...vedu DE.