Re: úskalí částečného úvazku- prosím mzd
a proč jste nesjednali DoPČ? Pokud nemá jiného zam-tele a není v kateg., za kterou je plátcem ZP, potom musíte dosrážet do MVZ.
Pokud bude mít 4000Kč/hrubého/měs. nebo víc a bude mít podepsané daň.prohl. (vše doloženo, že manžel nepobírá daň.zvýhodnění apod.), potom má nárok na daň.zvýh. Daň.prohl. může mít podepsané jen u jednoho zam-tele (pokud jich má více současně)
Pro náhrady nasaďte 48,10, méně nesmí dostat.
Dovolenou bude mít jako ostatní, když pracuje 5 dnů v týdnu. Pouze jí budete dávat náhradu jen za 4 hodiny na den.
Na daňový bonus bude mít nárok, budete muset každý měsíc ohlídat, jestli dostane méně než 4000,-, ten měsíc ho nesmíte vyplatit. I když jí v RZD nárok na bonus nevznikne, tak už vyplacený bonus nemusí vracet.
Pokud donese potvrzení ze ZP, že je osobou celodenně počující o dítě do 7 let, tak nemusíte dopočítávat do minima ZP.
Já také dělám mzdy v POHODĚ. Pokud je zamestnanec na částečný úvazek, je lepší dát do programu hodinovou sazbu. Pak Vám to program spočítá lépe. Ale to ste si tam jistě asi vypočítala. Ten bonus bych jí určitě dala, je to lepší...
Kamila
Díky za tip. Ja s tim programem porad bojuju takze se snazim pokud vim, nebo najdu jak, si vsecko prepocitat mimo. Taky nevim, jestli se, co se týká mezd, můžu na Pohodu 100% spolehnout.
Domluvila jsem se se šéfem, že jí proste budeme dávat o 500,-Kč víc jako osobni ohodnoceni. Tak by to mohlo být teď OK
O tom kdo patří do kategorie,za kterou je plátcem ZP stát, tak už tady byla jednou podobná diskuse. Myslím si že, pokud žena má příjmy, takdo této kategorie nepatří, přesto, že má dítě do 7 let viz stránky VZP:
Do této kategorie se může zařadit u jednoho dítěte vždy pouze jedna osoba, a to otec, matka, nebo osoba, která převzala dítě do trvalé péče nahrazující péči rodičů. Do této kategorie se naopak nemůže zařadit osoba, která má příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné výdělečné činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2009 10:14
přijali jsem od 4.5.09 na 20 hodin týdně (4 hod. denně 5 dnů v týdnu uklízečku. Používáme měsíční mzdu - dostala 4000,-hrubého . Má jedno dítě - jak s daňovým bonusem? Za 7 měsíců nedosáhne 6ti násobek minimální mzdy.
Taky nevím, kolik jí mám nastavit dovolené. Jestli má nárok na stravenky... Pro náhrady jsem jí vypočítala hodinovou mzdu 45,998 (koeficient = 4,348 x 20 = 86,96, pravděpodobná hodinová mzda = 4000 : 86,96 = 45,998) Je to správně, když je minimální mzda dle zákona 48,10 nebo 8000,-????? Musím udělat výplaty a pořád jsem nejistá -:( . Na co si dát ještě pozor??? Účtuji v Pohodě - můžu se spolehnout na program, nebo si mám raděj některé věci přepočítat?