Re: Výdajový doklad - lze takto uznat?
Jestli je přinesl jednatel/OSVČ tak bez problému vyplaťte, jinak pouze jestli už absolvovaly oběhové kolečko ve firmě a jsou odsouhlaseny odpovědnými osobami - postupujte podle přslušné směrnice (pokud je dodal jeden zaměstnanec zbystřete).
Re: Výdajový doklad - lze takto uznat?
Děkuji.
Tyhle doklady jsou od dvou lidí, jsou schválené produkcí, a vlastně ani nepochybuji, že tu službu skutečně obdrželi. Spíš se bojím, že takový doklad nebude uznán ze strany FÚ, proto se ptám na případné zkušenosti s takovými doklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2009 10:42
Dobrý den,
chci se zeptat zkušenějších účetních zda by přijaly a proplatily výdajový doklad - například za provedení nějaké drobné služby nebo pronájmu nějaké věci od fyzické osoby, která nemá IČO. Přineli mi k tomu pouze vyplněný výdajový doklad s podpisem příjemce, jménem, adresou a rodným číslem. Co s tím? Je to takto uznatelné? Protože mě se to moc nezdá.
Jsou to docela malé částky, např. 2 - 5 tis., ale mám jich tu asi 15 takových.
Co je v takovém případě průkazným dokladem?
Děkuji za názory.