Re: Převzetí DE+mzdy v polovině roku
Taky jsem předloni přebírala v polovině roku vedení DE. Mzdy jsem musela navést od ledna znovu, tomu se nevyhnete, ale co se týká daňové evidence, tak jsem dostala od bývalé účetní vyjeté sestavy po jednotlivých příjmech a výdajích a jejich konečné stavy jsem si navedla do mého programu, jako počáteční. S tím, že v případě kontroly mám sestavy do června. Dále jsem už naváděla od července do mého programu.
Já jsem takto v půlce roku naváděla i mzdy. Od původní účetní jsem dostala mzdové listy (jí zpracované), navedla jsem vše do svého programu, nastavila průměry (podle jejích výpočtů) a jela jsem dál. Kontrola na OSSZ nic nenamítala, že mám za daný rok dva mzdové listy.
Napadá mě jediný problém - jestli máte automaticky zpracovávané ELDP. Nebude tam první půlrok. Já jsem je tehdy datlovala strojem. (naštěstí jich nebylo moc).
přesně tak, nandávat půl roku zpětně mzdy-to snad jde u několika zaměstnanců s měsíční mzdou, neumím si představit jak se potkáte
s minulou účetní a hlavně s jiným sw. do toho bych nešla, když si začnete ve svém sw, tak jde pouze o ty ELDP a sem tam něco ručně ale zdá se mi to mnohem snadnější a přesnější
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2009 12:04
Dobrý den, prosím vás jak nejlépe vyřešit, když budu nyní přebírat vedení daňové evidence vč. mezd po jiné účetní. Domnívám se, že není jiné cesty, než vše "zaúčtovat" znovu do svého programu, je to tak?
Děkuji