Převzetí DE+mzdy v polovině roku

• (neregistrovaný)

5. 6. 2009 12:04

Dobrý den, prosím vás jak nejlépe vyřešit, když budu nyní přebírat vedení daňové evidence vč. mezd po jiné účetní. Domnívám se, že není jiné cesty, než vše "zaúčtovat" znovu do svého programu, je to tak?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2009 12:49

Minda (neregistrovaný)

Re: Převzetí DE+mzdy v polovině roku
      To v každém případě. Neumím si představit, jak byste potom vyjížděla sestavy z účta a to nemluvím o personalistice a mzdách.
      Minda

• 5. 6. 2009 14:14

Marta T. (neregistrovaný)

Taky jsem předloni přebírala v polovině roku vedení DE. Mzdy jsem musela navést od ledna znovu, tomu se nevyhnete, ale co se týká daňové evidence, tak jsem dostala od bývalé účetní vyjeté sestavy po jednotlivých příjmech a výdajích a jejich konečné stavy jsem si navedla do mého programu, jako počáteční. S tím, že v případě kontroly mám sestavy do června. Dále jsem už naváděla od července do mého programu.

• 5. 6. 2009 19:55

JS (neregistrovaný)

Já jsem takto v půlce roku naváděla i mzdy. Od původní účetní jsem dostala mzdové listy (jí zpracované), navedla jsem vše do svého programu, nastavila průměry (podle jejích výpočtů) a jela jsem dál. Kontrola na OSSZ nic nenamítala, že mám za daný rok dva mzdové listy.
      Napadá mě jediný problém - jestli máte automaticky zpracovávané ELDP. Nebude tam první půlrok. Já jsem je tehdy datlovala strojem. (naštěstí jich nebylo moc).

• 5. 6. 2009 20:40

i.p (neregistrovaný)

přesně tak, nandávat půl roku zpětně mzdy-to snad jde u několika zaměstnanců s měsíční mzdou, neumím si představit jak se potkáte
      s minulou účetní a hlavně s jiným sw. do toho bych nešla, když si začnete ve svém sw, tak jde pouze o ty ELDP a sem tam něco ručně ale zdá se mi to mnohem snadnější a přesnější

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).