Re: finanční bonus pivovar spěchááááááá
>>U bonusů se opravdu DPH neuplatňuje
Dobrý den, pokud jsem obdrželi 850 tisKč na základě
>>smlouvy. Ve smlouvě se tváří, že jde o finanční bonus
>>
>>(za odběr zboží do budoucna). Jsme plátci DPH. Opravdu
>>
>>nemusíme odvádět DPH?? Jakou máte zkušenost?
to vypadá, že vám šoupli bonus i v naturáliííííchchchc-:)
zrovna taky řeším pivovar a jejich bonus: dostali v roce 2006 cosi jako provozi na budoucí plnění a podle odběrů dostávají bonusy, které já účtuji proti tomu původnímu a dávám do výnosů, ale je v tom takový mazec! jo a fše je bez DPH=tyto akce nepodléhají DPH,
pěkný víkend.
ne, není to reklama, dostali provizi s tím, že budou po dobu pěti let odebírat jejich produkty a podle objemu odebraného zboží ňákým klíčem vypočítají bonus-pivovary, např. odebrali jste 100 litrů-bonus je 20 tis., a těch 20 se zaúčtuje do výnosů- podle období-proti té původní provizi,a tak se to bude účtovat až do úplného umoření celé výše provize. přínos je ten, že dostanou na ruku na začátku třeba 200 tis, které mohou použít na cokoliv a do výnosů se to rozpouští podle smlouvy pět let , v tomto případě se jedná o účetnictví, nevím jak by to bylo v DE, podle mne by se asi danilo celé najednou hned při obdržení provize? nevím.
ano je to tak. já mám fakt smůlu, udělala jsem inventarizaci účtů a na tohle jsem narazila/firmu jsem převzala v 2008/ ta provize a smlouva je už z 2006 a tehdy se s tím nikdo nijak nezatěžoval, dostali prachy a hotovo. já teď musím zjistit jak o tom bylo účtováno, jestli bylo vůbec a ty doklady o bonusech majitel jaksi nepovažoval za důležité, protože k tomu už nešly peníze, tak je někde zaštrachal nebo co, mimo jeden, který jsem náhodou odchytla..tak doufám, že pivovary to budou mít v pořádku a že budou tak hodný a pošlou mi nějaké opisy a odsouhlasí se mnou zůstatek, pak že je účetnictví nuda! je to něco jako archeologie-něco z někoho vydolovat, někoho k něčemu dokopat a někoho třeba i nakopat.
pěkný víkend přeji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2009 13:49
>Dobrý den, pokud jsem obdrželi 850 tisKč na základě
>smlouvy. Ve smlouvě se tváří, že jde o finanční bonus
>(za odběr zboží do budoucna). Jsme plátci DPH. Opravdu
>nemusíme odvádět DPH?? Jakou máte zkušenost?