Re: Sloučení dokladů, jde to nebo ne?
Děkuji, to bude ono. :-)
Zákon to tedy nazývá - seskupování do souhrnných účetních záznamů. Začnu tedy seskupovat.Musím ještě pořešit zdaň. pl. na Fa, které podle mne nejde přesně určit když nevím kdy zákazník zaplatí. (Do teď ho mám totožné z datem vystavení).
V případě vytvoření účetního záznamu,který obsahuje několik dokladů bych měl ignorovat zdaň. pl. na fakturách a určit zdan. pl. den kdy mi pošta zaplatila ten "souhrn". Můžu to takhle udělat?
Re: Sloučení dokladů, jde to nebo ne?
Hm, myslím že byste měl nastudovat téma "datum UZP" ( není to tak úplně jednoduché). Správně tušíte, že evidence DPH a účetní se trochu časově rozjedou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2009 18:34
Dobrý den,
Provozujeme eshop a vystavujeme Fa. (klasika). Máme však tolik dokladů, že by mne zajímalo zdali by šli sloučit např. podle výpisů od pošty a tento "pack" zaúčtovat jako jednu položku(souhlasilo by to alespoň i s částkou připsanou na účet). U Fa vidím problém, že by v tom "packu" byly Fa z různým zdaň. plněním, což je asi nesmysl. Existuje vůbec varianta kde by se mohly slučovat doklady které zároveň poslouží (plnohodnotně) zákazníkům a zároveň by to bylo účetně správně?
Když jsme provozovali kamenný obchod tak do účta šli taky jen denní tržby vyjeté z pokladny. Potřeboval bych vymyslet podobnou variantu u eshopu aby se nemusel zaůčtovávat každý kupující. Předem díky za radu.