Re: Mimořádná sleva na pojisrném
já jsem ten článek objevila ve MÚ 6/09
píší tam, že to ještě není úplně schválené, že byl schválen Poslaneckou sněmovnou 15.5.09, nyní je to na senátu a potom, zda podepíše prezident, takže se předpokládá účinnost od 1.8.09
pokud to bude schválené, tak se bez programátorů těžko firmy obejdou, neboť se to bude týkat jen zam-ců nad 27100Kč a navíc se u nich bude sledovat VZ, výše slevy nemůže být vyšší než 25% VZ. Když zam-ci dají výpověď nebo PP byl sjednán na kratší dobu - tam budou také nějaké odchylky, že se nebude moci uplatnit.
V tomto článku je důležitá věta: Nárok na slevu na poj. nemá zam-tel, který vstoupil do likvidace, nebo vůči nemuž bylo vydáno pravomocné rozhodnutí o prohl. konkurzu na jeho majetek, nárok na slevu na poj. zaniká v takovém příp. od 1. dne kal. měs., v němž nastaly tyto skutečnosti
hlavně, aby firmy nezaplatily za úpravu programu víc, než dostanou zpět od státu
myslím, že "lepší" dobu, než prázdniny, nemohly vymyslet (jak jsem z článku pochopila, tak na tu zpětnou slevu moc času nebude)
omlouvám se, asi jsem to špatně napsala ˇ(sama tomu nerozumím, protože, pokud to bude opravdu schválené, tak to bude na delší studování)
v čl. se píše, že výše slevy na poj. činí za man-ce 3,3 % z rozdílu mezi 1,15 nás. průměrné mzdy (tento násobek v r. 2009 činí 27100Kč) a VZ zam-ce. Výše slevy nemůže být vyšší než 25% VZ zam-ce. Má být vystaven nový tiskopis Přehled o výši pojistného a vypl. dávkách, který by měl být k dispozici.
Základem daně u zam-ce zůstává nadále SHM.
Myslím, že v tom bude akorát pěkný guláš.
Dobrý den,
teď jsem to přečetla a jsem šoking. Jako fajn, že zaměstnavatel bude mít slevu, ale softweráři na to tak rychle nezareagují a abych si dělala všechny měsíční mzdy ještě zvlášt a to od počátku roku to mě asi klepne....A to nemluvím o mzdovkách, kt. mají 100,200 a více zaměstnanců, aby si daly pár 24.
Ufff, jsem se musela vypsat z toho šoku ;-)
přesně,
a ta sleva je do 20 dne kalendářního měsíce následujícího po měsíci v němž zákon nabude účinnosti, a zmeškání lhůty pro uplatnění nároku na slevu nezle napravit. Takže propásnete to a máte smolíky a zaměstnavatel, resp. klient mě rozcupuje až na to za pár měsíců náhodou přijde...
Jednodušší způsob zjištění slevy si faktt nemohli vymyslet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2009 7:02
Dobrý den,
v mzdové účetní č. 5/2009 jsem se dočetla o mimořádné slevě na pojistném. Ví o tom někdo něco? Když ji budeme počítat nebude se muset zase po krizi vracet zpět? Týká se to doopravdy všech zaměstnavatelů nebo se musí dokazovat jak koho postihla krize?
Díky